Unnamed

Tafels oefenen

Lesidee van Jan-Willem Duim · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Oefening, Klassikale toetsing, Toetsing op eigen tempo, Reflectie
Lesidee van
Gemaakt op
24 aug 2015

Waar methodes zwak zijn, moeten leerkrachten sterk zijn! Het nut van automatiseren is al om bekend. Maar niet alle rekenmethodes bieden dit even veel tijd. Gelukkig bieden apps hier uitkomst! * goed te gebruiken bij heterogene niveau groepen * de opdracht is gedurende de rekenles toe te passen als een soort 'tussendoortje' waarbij leerlingen elkaar uitdagen in tempo en aantal goed.

Opdracht

Nodig: 1 iPad/iPod/iPhone. UP Keer (0,99) https://itunes.apple.com/nl/app/up-keer/id1013454275 
Eventueel: van te voren "users" aanmaken 

Opdracht:
 De leerlingen zijn bezig met de rekenles, op hun eigen niveau. De ipod/ipad gaat rond. De leerling die een ipod/ipad heeft, kiest het niveau waarop hij de uitdaging aan wil gaan. Ze kunnen er ook voor kiezen om een bepaalde categorie eerst te oefenen. In de app zit een 80% goed percentage verwerkt, waardoor het voor iedereen "leuk" kan zijn. Als de leerling klaar is, geeft hij de ipod/ipad door aan een klasgenoot. De app houdt de scores bij. 

- je kunt al leerkracht een bepaalde categorie en tijd aangeven of dit juist vrij laten.
- De competitievorm is tevens de spelvorm welke zeer 'aanstekelijk' werkt 

Leerdoel

Automatiseren en memoriseren. Gericht oefenen van de basisvaardigheden Kerndoelen Groep 4: beheersen van de tafels (1,2,5,10) Groep 5: beheersen van alle tafels, door elkaar.

Voorwaarden

  • App Up Keer, 0,99; https://itunes.apple.com/nl/app/up-keer/id1013454275

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Jan-Willem weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Jan-Willem

Waar methodes zwak zijn, moeten leerkrachten sterk zijn! Het nut van automatiseren is al om bekend. Maar niet alle rekenmethodes bieden dit even veel tijd omdat het ten kosten...

Waar methodes zwak zijn, moeten leerkrachten sterk zijn! Het nut van automatiseren is al om bekend. Maar niet alle rekenmethodes bieden dit even veel tijd omdat het ten kosten...