Open uri20130827 6572 jza0gq

DJ van dienst

Lesidee van Ive Hapers · Meerdere sectoren · Meer details
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Presentatie
Lesidee van
Gemaakt op
02 nov 2013

Muziek in de klas kan wonderen doen.  Een klassiek deuntje tijdens het zelfstandig werken, brengt de leerlingen in de juiste, rustige sfeer.  Wanneer het echter iets vrijer mag zijn, tijdens beeldende lessen of …, doen we vaak beroep op onze leerlingen om hun favorieten te weten te komen.  Met een klaslogin op YouTube kunnen de kinderen nu zelf tijdens de week hun afspeellijst samenstellen om aan het einde van de week te beluisteren.   

Opdracht

De DJ van dienst kan geïntegreerd worden in de weektaken.  Elke week een nieuwe samensteller.  Wanneer deze tussen de lessen door tijd heeft, zoekt hij op de iPad naar fijne liedjes die hij wil (laten) horen.  Deze worden in een nieuwe afspeellijst geplaatst.  Aan het einde van de week wordt de iPad aan de luidsprekers gekoppeld.  De afspeellijst wordt in shuffle afgespeeld.  Wie daar zin in heeft, kan aan de DJ vragen welk lied er speelt.  

Leerdoel

De leerlingen zullen ongetwijfeld nieuwe muziek ontdekken en eventueel appreciëren.  Niet iedereen heeft namelijk dezelfde muzieksmaak.  Het gebruik van YouTube is tevens een ideale manier om het met de leerlingen te hebben over auteursrechten en het kopiëren van albums.   

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • YouTube registratie

Stappenplan

  1. Registreer je/Login op YouTube
  2. Voeg een afspeellijst toe
  3. Voeg liedjes toe aan de afspeellijst
  4. Laat je afspeellijst aan het einde van week beluisteren aan je medeleerlingen

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Ive weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Ive

De dobbelstenen bepalen de onderwerpen. 9 verschillende prenten zeggen waarover het verhaal zal gaan. Leren schrijven is voor kinderen van ontzettend groot belang. Deze sch...

Inspraak in de klas is belangrijk.  Door een open dialoog met de leerlingen creëer je een krachtig leerklimaat, waarin zowel de leerkracht als de leerlingen zich goed voelen.  M...