Open uri20130827 6572 jza0gq

De klasmuur

Lesidee van Ive Hapers · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Brainstorm / informatieverwerking, Presentatie, Reflectie
Lesidee van
Gemaakt op
02 nov 2013

Inspraak in de klas is belangrijk.  Door een open dialoog met de leerlingen creëer je een krachtig leerklimaat, waarin zowel de leerkracht als de leerlingen zich goed voelen.  Met behulp van de eenvoudige app Lino kunnen leerlingen op digitale post-its hun zegje kwijt over het klasgebeuren en de leerstof.  Misschien hebben ze aanvullingen op het lespakket of vragen die ze niet meteen durven stellen in de klasgroep.   

Opdracht

Tijdens bepaalde momenten ligt de iPad op een centrale plaats in de klas.  Leerlingen die willen, kunnen hun zegje kwijt op het digitale prikbord. Je kan een wekelijks thema voorstellen aan de leerlingen, zodat er per periode een nieuwe klasmuur ontstaat.  Aan het einde van de week wordt dan de inhoud ervan besproken.  

Leerdoel

Kinderen die gehoord worden, krijgen meer verantwoordelijkheidsgevoel.  Door hen inspraak te geven, worden ze dichter bij de samenleving, die de school is, gebracht.  Ze zijn betrokken bij de klas en school, zodat het leerrendement van de kinderen verhoogt.  

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Ive weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Ive

De dobbelstenen bepalen de onderwerpen. 9 verschillende prenten zeggen waarover het verhaal zal gaan. Leren schrijven is voor kinderen van ontzettend groot belang. Deze sch...

Muziek in de klas kan wonderen doen.  Een klassiek deuntje tijdens het zelfstandig werken, brengt de leerlingen in de juiste, rustige sfeer.  Wanneer het echter iets vrijer mag ...