Medium

Stripverhaal godsdienstige voorschriften

Lesidee van Isa Öz · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Brainstorm / informatieverwerking, Presentatie, Oefening, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
18 mrt 2014

De leerlingen maken met behulp van de bovenstaande app een stripverhaal over één van de behandelde thema's binnen het christendom, jodendom of islam.

Opdracht

De leerlingen kiezen één van de thema's die het afgelopen schooljaar zijn behandeld of nog behandeld moeten worden omtrent het christendom, jodendom of islam. Denk bijvoorbeeld aan kleding- en/of gebedsvoorschriften, voedselvoorschriften, rituelen, feesten, etc. Aan de hand van het gekozen onderwerp, maken de leerlingen een stripverhaal. Door zowel het gebruik van tekst en passende afbeeldingen. In dit verhaal moeten tenminste twee behandelde thema's uit de gekozen godsdienst verwerkt worden. Hulpmiddelen: lesboek, internet.

Leerdoel

De leerlingen laten aan de hand van het stripverhaal zien dat ze verschillende thema's binnen één van de behandelde godsdiensten kennen. Deze kunnen ze verwerken in een stripverhaal.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Isa weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Isa

De brugklasleerlingen zitten op een nieuwe school: een nieuwe omgeving, nieuwe vakken, andere leerlingen en andere docenten. Als docenten willen we natuurlijk dat de leerlingen ...