302822 128257637270475 570014 n

Meerpaal

Lijst van Huub Mangnus

Lijst met leuke apps voor onze nieuwe I-Pads

Maak met 4 getallen steeds 24 door te delen, vermenigvuldigen, optellen en aftrekken.

Notitie
groep 4 - 8
0 reacties

Maak de vierkante puzzels en ontdek welk plaatje je dan krijgt. Bij het benoemen van de plaatjes wordt ook gewerkt aan de woordenschat.

0 reacties

Maak de eenvoudige puzzels door de vlakjes naar de goede plek te slepen. Bij het benoemen van de plaatjes wordt ook gewerkt aan de woordenschat.

0 reacties

Deze app is gemaakt om de visuele waarneming en en fijne motoriek bij de jongste leerlingen.

0 reacties

RekenApp is een rekenmachine die gewoon kan rekenen maar die ook weet wat maten en eenheden zijn. Hij kan dus uitrekenen dat een pak melk van 7 cm x 7cm x 20,5 cm inderdaad een ...

0 reacties

Deze app is een spel waarin de kennis van de verkeersborden wordt getest. Er zijn twee niveaus: het fietsdiploma (verkeer groep 7) en rijbewijs. Hoe beter je bordenkennis en rea...

In deze app geef je de robot EV3RSTORM bepaalde commando's waardoor je de diverse levels oplost. Fix the Factory is een puzzelgame. Je leert met deze app de basisvaardigheden va...

Leer door middel van flitsen het schrijven van de meest voorkomende Nederlandse woorden van de streefwoordenlijst voor de basisvorming. De app maakt gebruik van het OpenDyslexic...

Zet om de beurt een getal in de Boter Kaas en Eieren vakjes. De blauwe speler speelt met de oneven getallen en begint. De rode speler speelt met de even getallen. Er zijn drie ...

0 reacties

Maak van je foto's pentekeningen. Met allerlei verschillende pentekening-effecten.

Verbind in deze puzzel-app alle stippen met dezelfde kleur en dek alle vlakken van het speelbord. In deze versie kan men bruggen over verbindingen heen maken.

0 reacties

Vervolg op 'The Room'. Deze app vraagt pittige denkstrategie van de leerling. Via rekenraadsels, doordenkers en logisch denken komen de leerlingen in The Room!

Verbind de puntjes, zodat er een dier ontstaat. Dat kan cijferend of met letters (op alfabet). Foto's van dieren worden zichtbaar en maken geluid als alle puntjes verbonden zijn...

In deze app teken je figuren na. Dit natekenen doe je op verschillende rekenkundige manieren. Je mag met de betaalde versie 120 tekeningen maken.

Help jij Dikkie Dik met zoeken in de 8 verschillende zoekspelletjes. Verzamel daarbij zoveel mogelijk brokjes.

Iedere speler kan op eigen niveau aan rekenvaardigheden werken. Wie is er als eerste rekenkoning? Betaalde versie allerlei rekenopdrachten.

Met deze app - gebaseerd op de Kikker-boeken van Max Velthuijs - kunnen de jongsten heerlijk spelen. Alle onderdelen van een verjaardag komen voorbij: de kamer versieren, de taa...

Met deze app maken kinderen kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Hoor en zie de cijfers en leer ze allemaal!

Met deze app leer je woorden en zinnen lezen en woorden spellen. Het is een mooi vervolg op de app waarmee je letters leert van Juf Jannie.

App om de letters te automatiseren. Het is voor het leesproces belangrijk dat kinderen de letters snel herkennen. Letters worden ook uitgesproken.

Door middel van deze app kunnen leerlingen cijfers, getallen en hoeveelheden leren tot en met 20. De oefeningen worden steeds moeilijker, waardoor de leerling spelenderwijs leert.

0 reacties

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje met sommen maken, schrijven, kralen tellen en rekenen.

Game om topografie van Nederland te oefenen: provincies, hoofdsteden, grote steden, water en eilanden. Werken met meerdere kinderen onder eigen account is mogelijk.

1 reactie

App-versie van het houten bordspel van Educo. Leer zoeken en tellen op een speelse manier.

Game waarin je leert optellen en aftrekken. Heel veel verschillende niveaus waardoor het gespeeld kan worden door beginnende rekenaars en rekenaars uit de hoogste groepen.

0 reacties

Game om breuken te leren. De app maakt gebruik van de bewegingssensor van de iPad.

0 reacties

In- en uitzoomen op eenheden, tientallen, honderdtallen, duizendtallen, negatieve getallen, decimale getallen (tienden, honderdsten, duizendsten). Elk dier heeft een eigen niveau.

Game om te leren optellen. Beginlevels beginnen met bolletjes i.p.v. getallen. Hoe hoger het level hoe meer getallen er aan toegevoegd worden.

Engelse les met verschillende thema's: kleuren, nummers, dieren, fruit, lichaamsdelen, kleding, voertuigen en voeding.

1 reactie

Leer klokkijken met deze app. Niet alleen oefenen, maar ook verhalen, filmpjes en leuke animaties. Met een analoge en digitale klok en tijden die uitgesproken worden. Ontvang je...

0 reacties

App om de topografie van Europa te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de landen en leer de namen van de landen, hoofdsteden en grote plaatsen.

1 reactie

Game om de planeten te ontdekken. Leer over de eigenschappen van planeten en de afstanden tot de aarde.

0 reacties

Verdedig je ruimteschip met hoofdrekenen! Schiet op de asteroïden met de juiste antwoorden en probeer zo de highscore van vandaag te halen. Ruimtesommen kent vier categoriën som...

Met deze app kun je oefenen in het lezen. Ook geschikt voor volwassenen. Oefen door te woordflitsen met woordenlijsten voor groep 1 t/m 8 of met eigen gemaakte woordenlijsten. H...

2 reacties

Met deze app kun je allerlei reken- en taalspellen doen.

3 reacties

Leer de tafels zo snel mogelijk automatiseren met deze game.

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

3 reacties

App voor de beginnende lezers. Sluit aan bij de methode Veilig leren lezen van Zwijsen. Drie spellen kunnen gratis gespeeld worden, het vierde spel is een in-app-aankoop.

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

0 reacties

Vlieg met je vingers over de wereld met deze app. Bekijk verre landen of juist je eigen buurt.

0 reacties

Met Splits kunnen kinderen in groep 3 van de basisschool het splitsen van getallen oefenen. Bij het rekenen is splitsen belangrijk om de erbij- en eraf-sommen te kunnen maken. ...

Leer de leesletters met deze app: hoofdletters en kleine letters. Koppel ook de letters aan woorden die bij deze letters horen en leer ze allemaal!

0 reacties

App om de topografie van Nederland te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de provincies en leer de namen van de provincies, hoofdsteden en grote plaatsen.

De kinderen oefenen tafels t/m 10. (en met in-app uitbreiding tot 20). Het speleffect zorgt ervoor dat de leerlingen snel antwoord geven. Mogelijkheid om een aantal kinderen hun...

Gebruiksvriendelijke app om de breuken te leren. Met korte instructies en verschillende oefenmogelijkheden: benoemen, vergelijken, optellen en vermenigvuldigen van breuken.

1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

0 reacties

Met deze app kun je sommen maken tot 10 of tot 20 met het rekenrek. Ook zit er een functie in om vrij te oefenen.

2 reacties

Maak eigen woordenlijsten om vervolgens mee te flitsen. In de app staan ook al veel woordenlijsten (op verschillende niveau's).

Met deze app voor kleuters leren de jongsten de letters. De letters worden aan plaatjes gekoppeld.

Een app met sommen (optellen, aftrekken of alles door elkaar) voor groep 3 en 4. Het niveau is instelbaar voor sommen tot 20 of tot 100.

0 reacties

App om stopmotion-filmpjes te maken. Zeer veel instellingen en exportmogelijkheden!

0 reacties

Overzichtelijk vormgegeven app om kinderen (extra) te laten oefenen met het optellen en aftrekken door -erbij en eraf- bussommen.

0 reacties

Mariquita laat een scherm zien met allemaal lieveheersbeestjes. Ieder lieveheersbeestje heeft zijn eigen stippen. In het midden verschijnt een lieveheersbeestje en de kinderen m...

0 reacties

Oefen met deze app de zinsontleding. Hak de zinnen zinsdelen en bepaal hot zinsdeel het onderwerp, de persoonsvorm, het werkwoordelijk gezegde, het lijdend voorwerp, het meewerk...

0 reacties

Oefen alle onderdelen van de rekendoelen voor groep 7-8: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, breuken, procenten, verhoudingen, kommagetallen en meten.

0 reacties

Deze app vraagt pittige denkstrategie van de leerling. Via rekenraadsels, doordenkers en logisch denken komen de leerlingen in The Room!

Leert jonge kinderen Engelse woorden en begrippen door middel van afbeeldingen en het laten horen van de uitspraak.

App waarmee je leuke en leerzame spelletjes met Dikkie Dik kunt doen.

Schaak-app

Met deze app maak je op een eenvoudige manier een stopmotion filmpje.

In de app leren beginnende lezers volgens de drietrapsopbouw letters herkennen: introduceren - (passief) herkennen - (actief) oefenen. De app richt zich op het leren herkennen e...

0 reacties

Samen met Nijntje en haar vriendjes leren tellen tot tien.

0 reacties

Met deze app leer je de telrij, zowel visueel als auditief. De leerling kiest een telrij (keuze uit tot 10, tot 20, tot 30 en tot 40), en kiest daarna een kleurplaat. Deze kleur...

Oefen de onderdelen van werkwoordspelling, tevens leer je de persoonsvorm en het onderwerp herkennen. Dit zijn belangrijke vaardigheden om de werkwoordspelling goed te doen.

0 reacties

Ontdek woorden in een letterveld. Doe het zo snel mogelijk en speel samen met anderen.

0 reacties

De Bee-Bot app doet in grote lijnen hetzelfde als de Bee-Bot vloerrobot. Met deze grappige robot in de vorm van een bijtje kunnen kinderen een route programmeren via de pijltjes...

1 reactie

Kodable is een app waarin je een schattig klein pluizig bolletje door een doolhof laat gaan. Als je de snelste oplossing geeft, krijg je drie sterren en ga je automatisch verder...

Met deze app kunnen leerlingen door theorievragen oefenen voor het Verkeersexamen. Ook kan men met behulp van de app checken of de fiets in orde is en welke onderdelen nog in or...