Img 0979

Digitale verhalen

Lijst van Henny de Bruijn

Een lijst met apps, die je kunt gebruiken voor het maken van digitale verhalen.

0 reacties

Met BookCreator maak je je eigen iBooks op de iPad. Voeg plaatjes, filmpjes of geluidsbestanden toe en stuur ze naar jezelf of anderen.

3 reacties

Maak stripverhalen met je eigen foto's. Kies een eigen format en voeg tekstballonnen of stickers toe. Veel mogelijkheden om instellingen te wijzigen of te delen.

0 reacties

App om stopmotion-filmpjes te maken. Zeer veel instellingen en exportmogelijkheden!

1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

Maak je eigen fotoboek met teksten erbij. Gebruik een template of fotofilters om het mooi vorm te geven.

3 reacties

Met deze vernieuwde versie van Puppet Pals kun je je poppetjes nu echt laten bewegen en hun monden laten praten. Ook zijn ondergronden nu interactief. Maak nog creatievere anima...

Met deze vernieuwde versie van Puppet Pals kun je je poppetjes nu echt laten bewegen en hun monden laten praten. Ook zijn ondergronden nu interactief. Maak nog creatievere anima...

Met Toontastic maak je een animatiefilmpje met bewegende poppetjes en je stem.

0 reacties

Maak stripverhalen met je eigen foto's. Voeg tekstballonnen of stickers toe en sla je pagina op.

Animatie app om zelf animaties te maken. Kies de poppetjes en spreek in met je eigen stem. Met deze versie kun je zelfs met je eigen foto's en tekeningen animaties maken!

1 reactie

Maak je eigen verhalen met de slokoppen. De poppen volgen automatisch je stem met hun mondbewegingen.

0 reacties

Voeg je eigen stemgeluid toe aan een foto en maak je eigen fotoverhaal.

Gooi met de negen dobbelstenen en krijg een combinatie van pictogrammen te zien. Hier kun je je eigen verhaal mee samenstellen.

Maak je eigen boek en teken over foto's heen. Als ze klaar zijn dan kun je ze e-mailen of toevoegen aan iBooks.

1 reactie

Maak poppetjes met deze app, vrouwelijk of mannelijk. Deze kun je naar eigen smaak kleden, huidskleur, de kleur van het haar of een ander kapsel kiezen. Ook kun je het karakter ...

Gratis variant van de prachtige app Book Creator. Maak je eigen boekjes! Je kunt in deze gratis variant maar één boek maken.

0 reacties

App met zeer veel mogelijkheden de visuele kant van je verhaal op te bouwen. Maak poppetjes en achtergronden. Pakketten met standaard-poppetjes moeten aangekocht worden.

Met Toontastic maak je een animatiefilmpje met bewegende piraten en je stem. Het verhaal heeft een begin een midden en een einde.

Zeer veelzijdige app om een eigen ebook te maken.

Met deze app maak je foto's die je vervolgens omzet naar een stop-motion video. De video kan worden ingesproken m.b.v. een opneemknop. Deze techniek is laagdrempelig en kan bijv...