Img 0979

Henny de Bruijn

Leerkracht / Docent op Dirk Heziusschool · Primair onderwijs · Meer details

Interesse voor ICT & Onderwijs, inzet iPad in het PO, ICT-ambassadeur Stichting de Eenbes en veel plezier in het lesgeven.

Categorieën
Eduapper sinds
januari 2013

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

3 reacties

Leer de tafels zo snel mogelijk automatiseren met deze game.

68 reacties

Met Kahoot kun je online een toets of quiz maken en deze door de leerlingen laten invullen. Het student-response systeem werkt op elk apparaat. Het stelt je in staat om een seri...

Tijdens zelfstandig werken oefenen leerlingen de tafels op de iPad door snoepjes te vullen met het juiste antwoord op een keersom. Het snoepje wordt vervolgens gevoerd aan het m...

Leerlingen hebben zelf een vraag en drie foute antwoorden gemaakt uit het hoofdstuk. Deze hebben ze eerst opgeschreven, daarna getypt op de computer.https://play.kahoot.it/#/lob...

Leerlingen maken een verhaaltje over een skiër die een medaille wint. De leerlingen voegen een plaatje van internet toe.

De leerlingen bekijken en beluisteren een filmpje over curling. Ze beantwoorden daarna 5 vragen.

0 reacties

Maak stripverhalen met je eigen foto's. Voeg tekstballonnen of stickers toe en sla je pagina op.

Maak je eigen boek en teken over foto's heen. Als ze klaar zijn dan kun je ze e-mailen of toevoegen aan iBooks.

0 reacties

Met BookCreator maak je je eigen iBooks op de iPad. Voeg plaatjes, filmpjes of geluidsbestanden toe en stuur ze naar jezelf of anderen.

Met deze app leer je woorden en zinnen lezen en woorden spellen. Het is een mooi vervolg op de app waarmee je letters leert van Juf Jannie.

0 reacties

Brikki is een leeuwtje, lees het verhaaltje zelf of laat je voorlezen. Je kunt zelf ook een verhaal maken met Brikki. Sleep je plaatjes in het verhaal en schrijf je tekst er bij.

Game waarin je leert optellen en aftrekken. Heel veel verschillende niveaus waardoor het gespeeld kan worden door beginnende rekenaars en rekenaars uit de hoogste groepen.

Met het leeuwtje Brikki maken de kinderen een tekening met een verhaaltje.

0 reacties

Nederlandse app om al je foto's in te beheren met foto-albums. Tevens fotobewerkingsopties en mogelijkheid om het te delen, bijvoorbeeld als fotoverslag via iCloud.

0 reacties

Maak digitale posters en uitnodigingen met deze app.

3 reacties

Maak stripverhalen met je eigen foto's. Kies een eigen format en voeg tekstballonnen of stickers toe. Veel mogelijkheden om instellingen te wijzigen of te delen.

3 reacties

iBooks is je digitale boekenplank op de iPad. Boeken kunnen in de online winkel worden aangeschaft, maar er kunnen ook eigen creaties ingezet worden. Maak bladwijzers en aanteke...