101209 bio

Leerjaar 2

Lijst van Hans Prins

In deze lijst staan apps die passen bij de thema's uit jaar 2 van All right.

Toon
0 reacties

Kaart van Sydney met 17 wandelingen.

Notitie
In units 1 en 2 maken de leerlingen kennis met Australië. met de app Sydway Walker kunnen ze verschillende wandelingen op een kaart bekijken. Een mooi hulpmiddel om te oefenen hoe je de weg wijst aan iemand

App waarin 100 fitnessoefening in beeld en Engelstalige tekst worden uitgelegd. Mooie korte tekstjes voor leesvaardigheid en woordenschat Engels over het onderwerp gezondheid.

Notitie
In Unit 2 gaat het over gezondheid. In deze App worden 100 fitnessoefeningen in beeld en Engelstalige tekst uitgelegd. Mooie korte tekstjes voor leesvaardigheid over het onderwerp gezondheid.

Engelstalige app om een boodschappenlijst te maken. Producten zijn in categorieën ingedeeld. De app kan gebruikt worden om woorden over thema voeding te oefenen.

Notitie
Engelstalig app om een boodschappenlijst mee te maken. Indeling in categorieën en producten, geschikt om idioom over dit onderwerp te oefenen.Laat de leerlingen zelf een lijst maken met producten uit verschillende categorieën.

Met deze app kunnen doelen gesteld worden met bijbehorende planning. Door middel van to-do-notities, een agenda en categoriseerfuncties creëert men overzicht. De lite-versie wer...

Notitie
Een to do lijst maken om je reis te plannen (of voor andere activiteiten) doe je met My Goals. leerlingen kunnen individueel een lijst maken en daarna in paren aan elkaar uitleggen wat ze gaan doen/wat ze gepland hebben.

Dit is een Engelstalig magazine over op safari gaan. Het bevat tips, routes en ook Engelstalige video’s. Leesvaardigheid, kijken en luisteren, woordenschat kunnen op een zeer in...

Notitie
In unit 5 komen de leerlingen in Afrika terecht. Let’s go Safari East Africa magazine is een Engelstalige magazine over op safari gaan. Het bevat tips, routes en ook een paar Engelstalige video’s. Leesvaardigheid, kijken en luisteren, woordenschat kunnen op een zeer inspirerende wijze worden geoefend. Deze app zal via beeld en geluid de context van unit 5 verlevendigen.
0 reacties

Upload je eigen foto's, maak er wat moois van en zet je eigen teksten erbij. Vervolgens kun je ze delen.

Notitie
Met behulp van deze - door jongeren veel gebruikte - app gaan de leerlingen korte beschrijvingen maken met behulp van een beeld of foto. ze kunnen bijvoorbeeld een eigen foto of die van een medestudent van korte tekst voorzien en er een meme over maken. Wel vooraf afspraken maken over wat ze wel en niet met de producten mogen doen.

Deze app bevat programmagidsen van meer dan dertig televisiekanalen in Groot-Brittannië.

Notitie
Unit 7 gaat onder andeer over film, tv series en tv kijken. Deze interactieve tv gids kan gebruikt worden om elkaar vragen te stellen en Engelstalige informatie te lezen en samenvatten. En het kan leerlingen inspireren om thuis een Engelstalig programma te gaan bekijken.
0 reacties

Deze app bevat een plattegrond en routeplanner van ondergrondse Londense metrolijn. De app kan gebruikt worden bij Engelse spreek- en schrijfoefeningen rondom het thema navigere...

Notitie
In unit 8 zijn de leerlingen weer terug in London. Natuurlijk reizen ze met de ondergrondse! De Tube Map London app kan worden gebruikt voor spreek- en schrijfoefeningen. “Describe how you get from Oxford Circus to Canary Wharf “, bijvoorbeeld . En via een automatische routeplanner kunnen ze het antwoord zelf controleren. Ook leuk als voorbereiding op een eventuele London reis.
0 reacties

Zet je rooster en huiswerk overzichtelijk op een rij met verschillende kleuren.

0 reacties

App waarin een woordpakket (door leerling of leraar) ingevoerd kan worden met spraak en/of tekst. De app onthoudt hoe er geoefend wordt en wat de scores daarvan waren.

0 reacties

Oefen alle woordjes voor een woordjesoverhoring voor een vreemde taal.

App met grammatica-oefeningen voor Engels.

Leer Engels met de audio- en video-podcasts van het British Council.

App met heel veel verschillende grammatica-oefeningen voor Engels.

De leerling maakt een korte oefening met grammatica 

0 reacties

App van het British Council om uitspraak Engels te oefenen.

App die helpt om de uitspraak van het Engels te verbeteren.