
Leerjaar 1
In deze lijst staan apps die gebruikt kunnen worden bij de methode All right! leerjaar 1 van de onderbouw voortgezet onderwijs.
Gratis app met informatie over Londen. Prima te gebruiken in de les Engels.
Eenvoudige mindmap-app waarin ook beelden verwerkt kunnen worden en je in een blokje kunt tekenen.
Todo-app. Multi-platform en het delen van je taken via de cloud. Ook mogelijk om gezamenlijk aan todo-lijsten te werken.
Maak je eigen fotoboek met teksten erbij. Gebruik een template of fotofilters om het mooi vorm te geven.
Met deze vernieuwde versie van Puppet Pals kun je je poppetjes nu echt laten bewegen en hun monden laten praten. Ook zijn ondergronden nu interactief. Maak nog creatievere anima...
Reisgids van New York met veel artikelen. Ook goed bruikbaar voor de lessen Engels.
Reisgids over Canada met veel informatie over Ottawa, Montreal, Vancouver en Toronto. Ook goed bruikbaar bij de lessen Engels.
Met Garageband kun je muziek maken en opnemen. Alle instrumenten (gitaar, bas, toetsen, drums, snaarinstrumenten) speel je eenvoudig zelf in.
Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...
Deze app geeft de voedingswaarde van een product d.m.v. het scannen de barcode van dat product.
App met informatie over Nieuw Zeeland. Ook goed bruikbaar bij de lessen Engels.
Met BookCreator maak je je eigen iBooks op de iPad. Voeg plaatjes, filmpjes of geluidsbestanden toe en stuur ze naar jezelf of anderen.
App met digitale kaarten waar ook routes uitgezet kunnen worden en straten kunnen worden bekeken.
Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.
Woordtrainer bij de methode All right! van Malmberg voor 4 VMBO GT.
Engelse les met verschillende thema's: kleuren, nummers, dieren, fruit, lichaamsdelen, kleding, voertuigen en voeding.
App van de universiteit van Cambridge met het grammatica-boek van Raymond Murphy. Met activiteiten, audio en opname-functie.
App met heel veel verschillende grammatica-oefeningen voor Engels.
App van het British Counsil om de basiswoordenschat Engels aan te leren. Verschillende thema's kunnen aangekocht worden door in-app-aankopen.
App die je helpt om zinnen in het Engels te formuleren met correcte grammatica.
App om de Engelse woordenschat te vergroten, met uitleg aan de hand van illustraties.
De pocketwoordenboeken Nederlands - Engels en Engels - Nederlands in één app met 70.000 woorden, voorbeeldzinnen, uitdrukkingen en gangbaar idioom.
In iMovie voor de iPad kun je twee type filmpjes maken: projecten en trailers. Een project is een filmpje waarin je zelf regisseur bent. Je stukjes mogen zo lang duren als je wi...
m.b.v. facetime sturen de leerlingen elkaar naar een plek elders in het schoolgebouwHun ervaringen beschrijven de leerlingen in pages en uitspraak oefenen ze via educreations. (...