Medium

groep 5

Lijst van Julia Lips

In deze lijst staan de apps die ik gebruik in groep 5. Onder andere als aanvulling op de methodes.

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

Notitie
Deze app gebruiken de plusleerlingen aan het begin van het jaar. De moeilijkere facetten van het klokkijken kunnen hiermee geoefend worden.

Leren klokkijken, analoog en digitaal. Instellingen mogelijk en verschillende oefenmogelijkheden.

Notitie
Dit is een app die erg gebruiksvriendelijk is. De leerlingen die klokkijken lastig vinden hebben veel aan deze app. De basisvaardigheden bij klokkijken kunnen met deze app goed geoefend worden. Voor meer uitdaging is de app 'Zet de klok' goed inzetbaar.
0 reacties

Tag to Tap is een woordenschat app, waarbij men zelf de content moet aanmaken. Dit doe je door een foto te maken, meerdere tags te selecteren, de bijbehorende woorden in te type...

Notitie
Dit is een veelzijdige app die op allerlei manieren in te zetten is. In groep 5 wordt hij onder andere ingezet om de tafelsommen te oefenen. Tijdens de Engelse les gaan de kinderen zelf op zoek naar voorwerpen in de klas om de voorwerpen op de foto te voorzien van een Engels gesproken en geschreven woord.
0 reacties

Met deze app kan je uitgeprinte en ingekleurde kleurplaten tot leven weken in 3D met behulp van Augmented Reality techniek. De kleurplaten zijn verkrijgbaar via de colAR website.

Notitie
Een super leuke app om de 'standaard' kleurplaat een extra dimensie te geven. De figuren van de kleurplaat die de leerlingen hebben ingekleurd komen in deze app tot leven!
4 reacties

Animatie app om zelf animaties te maken. Kies de poppetjes en spreek in met je eigen stem.

Notitie
Fantastische app waar kinderen ontzettend enthousiast mee aan de slag gaan!! Je moet wel de 'directors pass' kopen om de app goed te kunnen gebruiken.
1 reactie

Kodable is een app waarin je een schattig klein pluizig bolletje door een doolhof laat gaan. Als je de snelste oplossing geeft, krijg je drie sterren en ga je automatisch verder...

Notitie
Deze app is leuk en erg toegankelijk voor leerlingen (en voor jezelf als leerkracht!) om een begin te maken met programmeren! De app is in het Engels maar desondanks zeer geschikt voor groep 5. Er kunnen meerdere gebruikers aangemaakt worden.