Medium

verlanglijst

0 reacties

Met deze app kunnen leerlingen splitsoefeningen onder en boven het tiental doen. Er kan in twee of drie getallen gesplitst worden en een beveiliging worden ingesteld, zodat inst...

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

0 reacties

App om de topografie van Nederland te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de provincies en leer de namen van de provincies, hoofdsteden en grote plaatsen.

Iedere speler kan op eigen niveau aan rekenvaardigheden werken. Wie is er als eerste rekenkoning? Betaalde versie allerlei rekenopdrachten.

0 reacties

Met deze app kun je sommen maken tot 10 of tot 20 met het rekenrek. Ook zit er een functie in om vrij te oefenen.

0 reacties

Prachtig prentenboek met allemaal spelletjes waarin met animaties het verhaal tot leven komt. Kun jij het kleine uiltje terugvinden?

Met deze app leer je woorden en zinnen lezen en woorden spellen. Het is een mooi vervolg op de app waarmee je letters leert van Juf Jannie.

Verdedig je ruimteschip met hoofdrekenen! Schiet op de asteroïden met de juiste antwoorden en probeer zo de highscore van vandaag te halen. Ruimtesommen kent vier categoriën som...

4 reacties

Met deze app kun je het NOS-jeugdjournaal bekijken en stemmen op de stelling van de dag.

Leren klokkijken, analoog en digitaal. Instellingen mogelijk en verschillende oefenmogelijkheden.

Letterplankje om woorden neer te leggen. Je kan zelf instellen of de letters fonetisch worden uitgesproken en of woorden bij het neerleggen worden uitgesproken. Stem is in hoogt...

0 reacties

Met deze app kunnen leerlingen aan woordenschat werken. Er kunnen eigen lijsten met woorden, afbeeldingen en zelfs geluid worden gemaakt om te oefenen. Er staan al veel woorden ...

0 reacties

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje met sommen maken, schrijven, kralen tellen en rekenen.

1 reactie

Ontdek dieren die je voorheen nooit kende met mooie filmpjes met deze Artis-app.

0 reacties

App om de topografie van Europa te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de landen en leer de namen van de landen, hoofdsteden en grote plaatsen.

0 reacties

Mooi prentenboekje met prachtige tekeningen. Noa hoort vriendjes huilen, wat is er aan de hand?

0 reacties

Leer over moeilijke zaken in de Nederlandse taal. Is het als of dan? Hen of hun? Deze app gaat om spelling, grammatica, stijl en taaltermen.

Met deze app kun je oefenen in het lezen. Ook geschikt voor volwassenen. Oefen door te woordflitsen met woordenlijsten voor groep 1 t/m 8 of met eigen gemaakte woordenlijsten. H...

Leer tellen met je vingers, spelenderwijs de cijfers oefenen.

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje harken, zaadjes zaaien en peentjes oogsten.

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje aankleden, bouw een vogelhuisje voor de vogel die het koud heeft en gooi sneeuwballen.

0 reacties

In de app Bobo Vormen en Kleuren draait het vooral om goed kijken. Deze app is daarom ook geschikt voor de allerkleinsten. Onderdelen: zoek de schaduw, dezelfde kleur, van klein...

0 reacties

In Bobo Getallen leren kinderen tellen en eenvoudige optelsommen maken: tellen met plaatjes, tellen met vingers, kies het juiste getal en maak de som.

App om de letters en cijfers te leren met vijf verschillende niveau's.

Meer dan 40 verschillende puzzels voor jonge kinderen. Onderverdeeld in 4 niveau's.

0 reacties

App met vier voorleesverhalen over Dikkie Dik. Daarnaast zit er nog een aantal spellen in de app.

0 reacties

Koop je spullen in de supermarkt, reken af met fictief geld en speel samen supermarktje.

In een piratenthema zijn verschillende onderdelen van voorbereidend en beginnend rekenen te oefenen. Meer, minder, evenveel en eenvoudig optellen en aftrekken.

Leer met Woezel en Pip over kleuren, getallen, patronen en vormen.

5 reacties

Interactief prentenboek. Julia en Sam beleven allerlei avonturen in het muizenhuis. Op elke bladzijde van het boek zijn verrassingen te vinden. Beleef de avonturen mee met Julia...

1 reactie

Kinderen maken in deze app kennis met woorden en klanken. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling, kun je deze app samen met je kind spelen. Onderdelen: rijmen, zoek het jui...

1 reactie

In de app Bobo Letters maken kinderen kennis met letters en lettergrepen. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling, kun je deze app samen met je kind spelen. Onderdelen: woo...

0 reacties

Overzichtelijk vormgegeven app om kinderen (extra) te laten oefenen met het optellen en aftrekken door -erbij en eraf- bussommen.

Leer met LeesRees woordjes leren. Met 200 woorden in 4 moeilijkheidsniveaus en een stopwatchfunctie. De woorden sluiten aan bij groep 3.

Interactief verhaal met allemaal wilde dieren. Kinderen kunnen veel aanraken in het verhaal.

0 reacties

Met deze app leer je woorden door er galgje mee te spelen. Het is ook een mooie manier om logisch te beredeneren welke letters vaker of juist niet voorkomen in een woord.

Interactieve versie van het prentenboek dat de Gouden Griffel kreeg in 2010. Het verhaal gaat over het ontstaan van nieuw leven.

2 reacties

Met deze timer kan een bepaalde tijd vastgezet worden om bijvoorbeeld een oefening te maken. Door de kleuren kan dit ook goed aan jonge kinderen uitgelegd worden. Zeer bruikbaar...

Engelstalige app met cijfers, vormen, letters en kleuren die onder begeleiding ook voor Nederlandstalige kinderen goed geschikt is.

Leer over groente, fruit, vlees en vis. Weeg je boodschappen en betaal ze.

0 reacties

In dit interactieve boek leer je alles over paarden. Verschillende rassen, verzorging en het eten van paarden en hoe je een paard kunt berijden. .

Interactief iBook met verhalen achter uitvindingen. Over het wiel, een pleister, de wc, de stofzuiger en nog veel meer dingen die je elke dag gebruikt. Met doe-opdrachten, filmp...

0 reacties

Interactief prentenboek over dieren en dierengeluiden.

0 reacties

Een puzzel- en ontdekkingsapp voor kleine kinderen met veel gesproken woorden.

3 reacties

Tafels oefenen met deze app. Niet alleen gewoon sommetjes maken, maar ook ontbrekende getallen invullen, de weg door het doolhof vinden, antwoorden bij de vragen zoeken of een s...

0 reacties

Leuk prentenboek over een aan internet verslaafde mus. Wat doet mus daar allemaal?

App waarmee je leuke en leerzame spelletjes met Dikkie Dik kunt doen.

Gooi met de negen dobbelstenen en krijg een combinatie van pictogrammen te zien. Hier kun je je eigen verhaal mee samenstellen.

Maak je eigen boek en teken over foto's heen. Als ze klaar zijn dan kun je ze e-mailen of toevoegen aan iBooks.

0 reacties

Eenvoudige app waarin twintig bekende kinderliedjes meegezongen kunnen worden met de muziek of ze kunnen door de iPad worden meegezongen.

Met deze app voor kleuters leren de jongsten de letters. De letters worden aan plaatjes gekoppeld.

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.