10265596 690577831033993 4927955418960718747 o

Ontwerpen door en voor leerlingen

Lesidee van Gabien Borm · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Type
Oefening, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
17 mei 2013

Deze App is -in plaats van alleen voor de leerkracht-ook goed in te zetten voor de leerlingen. Spelen met woordenschat en het "tekenen" (en dus goed uit-tellen!) met stippen.

Opdracht

Opdrachten bv. 1.Met de app is het leuk om midden en/ of bovenbouw leerlingen de opdracht te geven om een kralenplank-ontwerp te maken voor een jongere leerling. De leerlingen moeten hun ontwerp zo maken, dat de jongere leerling het ook echt kan namaken. Dus rekening houden met de moeilijkheidsgraad! 2.Laat een tweetal (of groepje) met deze App een raadspel spelen. Variant 1:Een leerling"maakt"een afbeelding en de anderen moeten raden wat het is. Variant 2:Leerling 1 van een tweetal geeft leerling 2 een woord (groep 3: bijvoorbeeld uit de kern waar ze in bezig zijn) en leerling 2 probeert het woord te "maken".

Leerdoel

Midden en bovenbouw: werken aan woordenschat (kerndoel 12) Onderbouw maakt gebruik van de gemaakte ontwerpen: doel is hier het na-maken.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • Een IPad waarop de mogelijkheid is gecreëerd om de gemaakte resultaten op te slaan en door te mailen/ uit te printen .

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Gabien weten wat je van dit lesidee vindt.