Team freek1

Rekenen

Lijst van Freek de Vries

Game waarin je leert optellen en aftrekken. Heel veel verschillende niveaus waardoor het gespeeld kan worden door beginnende rekenaars en rekenaars uit de hoogste groepen.

3 reacties

Leer de tafels zo snel mogelijk automatiseren met deze game.

2 reacties

Maak met de app je eigen 3D-figuur en met de knop print kan deze vervolgens zelf in het echt gemaakt worden.

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

Iedere speler kan op eigen niveau aan rekenvaardigheden werken. Wie is er als eerste rekenkoning? Betaalde versie allerlei rekenopdrachten.

2 reacties

Met Splits kunnen kinderen in groep 3 van de basisschool het splitsen van getallen oefenen. Bij het rekenen is splitsen belangrijk om de erbij- en eraf-sommen te kunnen maken. ...

De kinderen oefenen tafels t/m 10. (en met in-app uitbreiding tot 20). Het speleffect zorgt ervoor dat de leerlingen snel antwoord geven. Mogelijkheid om een aantal kinderen hun...

Met deze app maken kinderen kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Hoor en zie de cijfers en leer ze allemaal!

0 reacties

Oefen de tafels op verschillende niveau's: makkelijk is één tafel op volgorde, normaal is per tafel in willekeurige volgorde en moeilijk is alle tafels door elkaar.

2 reacties

Met deze app kun je allerlei reken- en taalspellen doen.

2 reacties

RekenRenner is een game waar de leerling een speed boost krijgt bij elke goede oplossing voor een rekenvraag. In de game zitten 8 verschillende mini-games. Er is ook een gratis ...

1 reactie

Met deze app is het mogelijk sommen te oefenen. Na het maken van 20 sommen worden deze nagekeken. Zijn er 19 sommen goed mag het kind een sticker uitzoeken met een leuk geluid.

1 reactie

Leer klokkijken met deze app, de tijden worden ook uitgesproken. De tijden zijn analoog en digitaal.

Met het rekenrek kun je samen oefenen. Het rekenrek maakt de sommen tot 10 of 20 visueel.

Gebruiksvriendelijke app om de breuken te leren. Met korte instructies en verschillende oefenmogelijkheden: benoemen, vergelijken, optellen en vermenigvuldigen van breuken.

0 reacties

Puzzelgame waarin eenvoudige rekensommen gemaakt moeten worden. Het antwoord is er al, de leerling moet de som erbij maken.

2 reacties

RekenRenner is een game waar de leerling een speed boost krijgt bij elke goede oplossing voor een rekenvraag. In de game zitten 8 verschillende mini-games. Dit is de gratis vari...

0 reacties

Oefen de optel- en minsommen, delen of vermenigvuldigen. Kies een deelgebied of oefen alles door elkaar.

0 reacties

Met deze toets train je voor de officiële Cito-rekentoets op 2F en 3F niveau (VO en MBO). De app is gemaakt door de makers van de methode Rekenblokken.

Schaak-app

1 reactie

Met deze app oefen je de procentsommen. Met ingebouwde rekenmachine, uitgewerkte voorbeelden en hulpfunctie. Deze functies kan men aan of uit zetten.

De app om te leren omgaan met verbanden en formules. Er is ook een vervolgapp voor oudere leerlingen.

App om te leren rekenen en te leren omgaan met wiskundige formules. Voorwerpen gaan langzaam over in getallen en variabelen.

0 reacties

Met de app kun je korte de basisvaardigheden rekenen oefenen in wedstrijdelement: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen.

Rekenoefeningen voor de kleuters en groep 3. De app bevat in-app aankopen.

Rekenoefeningen voor de kleuters (beginnende gecijferdheid). De app bevat in-app aankopen.

Oefen de basisvaardigheden (vermenigvuldigen, delen, optellen, aftrekken) met deze game. Klik steeds op het goede antwoord op de bingokaart.

0 reacties

MathBoard is een goed te configureren reken-app, geschikt voor alle basisschoolkinderen. Je kunt verschillende profielen aanmaken en bijhouden wat de scores van de leerlingen zi...

De leerlingen kunnen met deze app op verschillende niveaus oefenen met breuken, gelijk maken, optellen, keersommen met breuken. De uitleg is in het Engels.

0 reacties

Met deze app kunnen twee spelers, die tegenover elkaar zitten, een rekenspel tegen elkaar spelen. Kies uit de basisbewerking (plus, min, delen, vermenigvuldigen) en kwadraat, ma...