Img 3971

apps voor chemie

Lijst van Frank Bank

Dit zijn scheikunde apps die ik zelf al heb gebruikt in de les. Er zitten ook apps tussen die je voor natuurkunde kunt gebruiken

0 reacties

Met deze app kun je moleculen visualiseren van groot tot klein. Gevulde weergave of bal-stok weergave.

1 reactie

Informatie over uitvindingen en hoe dingen werken.

0 reacties

App met allemaal natuurkundefilmpjes die door de NSF-foundation gemaakt zijn. In de Android-app zijn alle podcasts te vinden en dit draait vooral om radio. De iPad-app staat vol...

0 reacties

Visualisatie secundaire en tertiaire structuren in eiwitten. App waarmee je snel een beeld kunt krijgen van de 3D vorm van eiwitten.

0 reacties

Duidelijke animatie voor leerlingen om het verband tussen druk en temperatuur en het volume van een gas te begrijpen. Je ziet een gas uitzetten als je de druk verlaagt of temper...

0 reacties

Door een "experiment" uit te voeren, ontstaan verschillende spectra van elementen. Leerlingen ontdekken dat elk element een eigen kleurenspectrum heeft.

Door atomen te slepen kun je allerlei eenvoudige moleculen bouwen die voldoen aan de covalentieregels. Aantrekkelijke manier om covalenties in moleculaire stoffen te oefenen.

Leerlingen kunnen op verschillende niveau's oefenen met het kloppend maken van reactievergelijkingen.

0 reacties

De leerlingen kunnen zich een beeld vormen hoe vloeistofdeeltjes zich gedragen. Door te spelen met de knoppen kun je een stroperige vloeistof laten verdampen naar een gas.

0 reacties

Een game waarmee leerlingen enkele tot bijna alle elementen uit het periodiek systeem moeten herkennen en plaatsen. Meerdere levels.

1 reactie

App om spelenderwijs inzicht te krijgen in radioactiviteit. Je kunt atomen opbouwen en zien wat het effect is.

Via deze app kun je elke dag een betaalde app gratis downloaden. Soms komen er apps voorbij die in het onderwijs goed bruikbaar zijn.

Deze app is een high speed camera die in zeer hoog tempo snapshots neemt. Op deze manier kan je naar een specifiek moment (frame) scrollen van je opname. De app kan bijvoorbeeld...

0 reacties

App om stopmotion-filmpjes te maken. Zeer veel instellingen en exportmogelijkheden!