Falco

Aardrijkskunde

Lijst van Falco Zwinkels

Apps die je kunt gebruiken bij het vak aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs.

Toon
0 reacties

Vlieg met je vingers over de wereld met deze app. Bekijk verre landen of juist je eigen buurt.

1 reactie

App tekeningen te maken of aantekeningen bij foto's.

Notitie
Skitch is een app waarmee je annotaties aan bestanden en afbeeldingen kunt toevoegen. Ook kan je er eenvoudige tekeningen en kaarten mee maken. Bijvoorbeeld door een schermafbeelding van Google Maps als ondergrond te gebruiken.

Met deze app kan men de actuele weersomstandigheden en de verwachtingen zien. Via de geanimeerde radar- en satellietlagen kunt u een storm volgen, de orkaanlaag geeft aan waar h...

Notitie
WunderMap is een interactieve weerkaart met gegevens van weerstations van over de hele wereld. Je kunt zowel het actuele weer als weersverwachtingen raadplegen. De app bevat verschillende kaartlagen die je aan en uit kunt zetten, zoals radarbeelden, bosbranden of orkanen.
0 reacties

Deze app maakt het mogelijk om data, zoals het Bruto Binnenlands Product, de populatie en het gemiddeld inkomen van de huishoudens, tussen verschillende steden wereldwijd te ver...

Notitie
Urban World visualiseert demografische gegevens (leeftijdsopbouw) en economische gegevens (bbp, bbp/hoofd) van ruim 2.600 steden. Met de app kan je inzoomen en uitzoomen. Op die manier kan je ook gegevens tonen op het niveau van landen en continenten. Voorts is het mogelijk om de ontwikkeling van het bbp in de tijd en de verschuiving van het economisch zwaartepunt in de wereld te visualiseren.
0 reacties

Met deze app heb je toegang tot de data van The World Bank Group. De wereldwijde ontwikkelingsindicatoren (WDI) geven inzicht in verschillende mondiale geschatte waarden.

Notitie
WDI DataFinder geeft je toegang tot statistische gegevens van de Wereldbank. Je kunt zoeken op land, onderwerp of indicator. Met de optie 'Explore' kan je van alle data eenvoudig een eigen tabel, grafiek of kaart maken.
0 reacties

Deze app biedt de mogelijkheid om het bewegen van de continenten gedurende de hele geologische geschiedenis te bekijken, voor elke plek op aarde. Het verschuiven van de continen...

Notitie
Met EarthViewer duik je in de geologische geschiedenis van de aarde. De app visualiseert het schuiven van de continenten. Met extra lagen in de visualisaties is het mogelijk om ook veranderingen in de temperatuur, de samenstelling van de atmosfeer, de biodiversiteit en de lengte van de dagen te bekijken.
0 reacties

Met deze app heb je een live-monitor van aardbevingen over de wereld. De monitor geeft aan waar, wanneer en hoe sterk de beving was op een kaart.

2 reacties

App met digitale kaarten waar ook routes uitgezet kunnen worden en straten kunnen worden bekeken.

Weet jij hoeveel winkels in een Nederlandse winkelstraat eigendom zijn van multinationals? En welke winkels nog Nederlands zijn? In deze opdracht ga je de globalisering in een N...