Falco

Maak een eigen legenda

Lesidee van Falco Zwinkels · Voortgezet onderwijs · Meer details
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Oefening
Lesidee van
Gemaakt op
05 dec 2013

Leerlingen maken een legenda bij de kaart van hun woonplaats. Deze opdracht hoort bij Humboldt, leerjaar 1, paragraaf 1.3.

Opdracht

In deze opdracht ga je een legenda maken bij de kaart van je eigen woonplaats.

a Start Skitch. Klik in het menu op het symbool voor kaarten. Ga op de kaart naar je eigen woonplaats. Met je vingers kan je het gebied op de kaart groter of kleiner maken. Probeer je hele woonplaats in kaart te brengen.
b Als je tevreden bent over de kaart, klik je op 'Vastleggen'. Daarmee maak je een foto van de kaart.
c Teken een legenda op de kaart. Je kan daarbij gebruikmaken van de verschillende tekenopties in Skitch, zoals tekst, rechthoeken of de pen. In Skitch kan je met acht kleuren werken. Kies voor de legenda de kleuren die het meest overeenkomen met de kleuren op de kaart.
d Als je twijfelt over de betekenis van de kleuren op de kaart, kan je Google Maps gebruiken om het gebied met Streetview of satellietbeelden te bekijken.  
e Deel je kaart met een klasgenoot, bijvoorbeeld via Mail of Twitter. Bekijk elkaars legenda en bespreek de onderdelen die je onduidelijk vindt.


Leerdoel

Leerlingen kunnen bij een overzichtskaart een legenda maken.

Voorwaarden

  • Enige kennis van de apps en bediening ervan

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Falco weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Falco

Weet jij hoeveel winkels in een Nederlandse winkelstraat eigendom zijn van multinationals? En welke winkels nog Nederlands zijn? In deze opdracht ga je de globalisering in een N...

Leerlingen verzamelen gegevens over de loop van de Mekong. Vervolgens gaan ze rekenen met verhang en verval. Deze opdracht hoort bij Humboldt, leerjaar 1, paragraaf 6.1.