Voor leerlingen die bezwaren hebben tegen een echt snijpracticum is dit een bruikbaar alternatief.

Wat is jouw balans?
- Voortgezet onderwijs / VMBO gemengd/theoretisch / Klas: 1 - 2 / Biologie
- Voortgezet onderwijs / HAVO / Klas: 1 - 3 / Biologie
- Voortgezet onderwijs / HAVO / Klas: 1 - 3 / Mens en natuur
- Voortgezet onderwijs / VWO / Klas: 1 - 3 / Biologie
- Voortgezet onderwijs / VWO / Klas: 1 - 3 / Mens en natuur
Deze opdracht kun je uitvoeren bij het thema voeding en vertering van de onderbouw vo. De leerling kiest een gerecht en bedenkt welke ingrediënten een bijdrage leveren aan de gegeven voedingsstoffen.
Opdracht
Open de app en kies drie gerechten uit, een vleesgerecht, een visgerecht en een vegetarisch gerecht. Kijk onderaan de pagina 'overzicht' welke voedingsstoffen er in het gerecht zitten. Geef per gerecht aan welk van de ingrediënten verantwoordelijk is voor de genoemde voedingsstoffen en aantal kJoules.
Leerdoel
Deze opdracht kan als inleidende opdracht uitgevoerd worden, waarbij je de voorkennis test. Deze opdracht kan ook als afsluitende opdracht uitgevoerd worden, waarbij de verkregen kennis juist getoetst wordt.
Voorwaarden
- Kennis van de app en bediening ervan
Stappenplan
- Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
- Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving
Tip voor thuis
Het gekozen gerecht echt maken.
Reageer op dit lesidee
Wil je reageren? Log in of meld je aan.
Wees niet verlegen
Schrijf de eerste reactie en laat Ellen weten wat je van dit lesidee vindt.