2012kaleveld eveline

Peuters

Apps geselecteerd voor kinderen van 0 - 4 jaar. Bijvoorbeeld te gebruiken op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en voorscholen.

Puzzel voor kinderen van 2-4 jaar.

App om de blokletters en getallen te leren schrijven.

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de de zee.

1 reactie

App voor woordenschat rondom thema slapen. Trek je Job z'n pyama aan en help je opruimen?

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de kinderboerderij. Dit is de app voor de iPad, er is ook een iPhone-versie.

12 reacties

Met Kenny leren kinderen in een spelsituatie schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. Helaas is deze app niet meer beschikbaar ...

Met deze app maken kinderen kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Hoor en zie de cijfers en leer ze allemaal!

1 reactie

In deze app zitten heel veel prentenboeken: bekijk, lees en beluister de verhalen. Deze schaf je aan met in-app-aankopen. Speel de interactieve elementen. Maak vervolgens een fi...

0 reacties

Kies een kleurplaat van Bumba en kleur ze mooi in. Met auto-fill functie en de mogelijkheid om er zelf iets bij te tekenen.

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje aankleden, bouw een vogelhuisje voor de vogel die het koud heeft en gooi sneeuwballen.

App met allemaal leerspelletjes voor de jongsten.

0 reacties

Ruimtelijke oriëntatie van leerlingen wordt geoefend. Oefeningen lopen op in moeilijkheid. De kip moet een route door een tunnel hebben om aan de andere kant te komen. De stukje...

0 reacties

Speel spellen met Woezel en Pip: speel 'wie is wie', kleur, speel het doolhofspel, puzzel en speel memory.

Leer tellen, vormen, maten met Dr. Panda en nog veel meer dieren. In deze app zitten 10 verschillende spellen.

0 reacties

In de app Bobo Vormen en Kleuren draait het vooral om goed kijken. Deze app is daarom ook geschikt voor de allerkleinsten. Onderdelen: zoek de schaduw, dezelfde kleur, van klein...

0 reacties

In de app Bobo Zoeken het om zoeken, kijken en verbanden leggen: zoekplaat, wat hoort bij elkaar, wat hoort er niet bij en zoek dezelfde.

Bouw bruggen en weten, vlieg met vliegtuigen en rijd met auto's, ga op safari en ontdek hoe het is om te slapen onder de sterren.

0 reacties

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje met sommen maken, schrijven, kralen tellen en rekenen.

0 reacties

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help oom vliegenier en Nijntje om te vliegen over land, bos en zee.

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje harken, zaadjes zaaien en peentjes oogsten.

1 reactie

App-versie van het houten bordspel van Educo. Leer zoeken en tellen op een speelse manier.

Game om te leren optellen. Beginlevels beginnen met bolletjes i.p.v. getallen. Hoe hoger het level hoe meer getallen er aan toegevoegd worden.

0 reacties

Iets moeilijkere app om visueel te leren onderscheiden. In een matrix moeten leerlingen de vormen ordenen zodat de rijen en kolommen van de matrix kloppen.

Puzzel-app met 158 puzzels (met Engelse benamingen) om allerlei vormen en letters te leren. Bij de puzzels met een muziekinstrument speelt ook muziek door het instrument af.

2 reacties

Game voor kinderen om de fijne motoriek te oefenen. Zoek naar de witte pinguïn die verstopt is in de sneeuw. Gebaseerd op het mooie prentenboek van Marcel van Driel en illustrat...

Ga in de platen op zoek naar kleine voorwerpen. Met 9 prachtige puzzels waarin je eindeloos op zoek kunt.

0 reacties

Een grote plaat bestaat uit allemaal kleine voorwerpen, ga op zoek en vind alle kleine dingetjes.

0 reacties

App om de ruimtelijke oriëntatie te vergroten. Een vogel in een auto moet door het verkeer worden geloodst zonder dat andere auto's of figuren tegen hem aan botsen.

0 reacties

Maak 24 puzzels over de jarige job (van 4, 9 of 16 stukjes). Als je de puzzel af hebt dan krijg je ballonnen om door te prikken.

0 reacties

Oefeningen om seriëren te oefenen. Loopt op in moeilijkheidsgraad.

Spellen voor kinderen waarin ze kritisch leren denken, logica leren herkennen en hun probleemoplossend vermogen vergroten.

0 reacties

Met deze app kun je hoeveelheden leren tellen tot 20. De aap heeft honger. Je moet de aap daarom te eten geven. Het aantal dingen dat je te eten moet geven kun je zelf bepalen. ...

0 reacties

Je kunt bij deze app zelf mozaïek figuren maken. Dit kan zowel met grote als met kleine kralen. Ook kan de app hulp geven waar je de kralen moet plaatsen. Kinderen kunnen ook hu...

Met deze app kun je verstoppertje spelen met kikker. Een kind verstopt de telefoon en de rest gaan de telefoon proberen terug te vinden. Kikker geeft af en toe een hint.

0 reacties

App waar bij je een voorbeeld kunt nabouwen en zelf kunt bouwen. Kinderen leren dan dat ze niet eerst het dak kunnen maken en dan pas alles wat er onder zit.

Gratis app met puzzels voor jonge kinderen.

0 reacties

Dit is je digitale poppenhuis. Er zitten toiletten, kasten en zelfs een keuken en douche in. Speel alle dingen in je eigen digitale huis. In de lite versie zijn niet alle functi...

2 reacties

Maak je muziek samen met de Toca Band.

0 reacties

Kook het eten. Snijd alles in stukjes, kook het en maak er iets lekkers van.

0 reacties

Koop je spullen in de supermarkt, reken af met fictief geld en speel samen supermarktje.

Kleed je eigen elfjes aan en maak zelfs je eigen stoffen!

0 reacties

App gemaakt voor baby's en peuters, ook zeer geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Door op een knop te drukken komt een plaatje tevoorschijn en is een geluid te ho...

0 reacties

Organiseer met andere kinderen of je poppen een echt theefeestje. Wel netjes opruimen aan het eind!

0 reacties

Maak je eigen kledingontwerpen en pas deze op de poppen.

0 reacties

Rijd in de trein, laad je vracht af en je bent een volleerd machinist!

0 reacties

Doe het huishouden, maai het gras, ruim de boodschappen op en doe spelletjes als je klaar bent.

0 reacties

Ontdek het eigen lichaam met deze app. Wat kun je doen als je ziek bent?

Kook het eten voor je monsters. Snijd alles in stukjes, kook het en maak er iets lekkers van.

1 reactie

App waarmee de kleinsten zelf geluidjes kunnen maken. Ze leren geluiden herkennen en goed luisteren.

0 reacties

Memoryspel met dieren en dierengeluiden.

0 reacties

Wat hoort er allemaal bij eten? Ook boodschappen doen, koken en afwassen. Help Job de Giraf met alle onderdelen en maak je eigen virtuele maaltje klaar.

Speel memory met Jop met 6, 12 of 20 kaartjes. Kun jij dezelfde vinden? En kun je vertellen wat je gevonden hebt?

Interactief verhaal met allemaal wilde dieren. Kinderen kunnen veel aanraken in het verhaal.

Lees en luister naar de verhalen van Dikkie Dik. De app is gratis, maar de verhalen koop je met een in-app-aankoop. Je kunt dan verschillende bundels kiezen.

0 reacties

App met vier voorleesverhalen over Dikkie Dik. Daarnaast zit er nog een aantal spellen in de app.

App waarmee je leuke en leerzame spelletjes met Dikkie Dik kunt doen.

Interactief verhaal en spelletjes met de kleine grijze muis. Het complete verhaal koop je met in-app-aankopen.

0 reacties

Prachtig prentenboek over de ADHD-das Bas die eigenlijk een dutje moet gaan doen. Er is ook een Friese variant die heet Knipperke.

App om woordenschat te oefenen met als thema de seizoenen.

0 reacties

Happy Draw Bug is een leuke tekenleraar voor kinderen. Met dit spelletje leren kinderen de dingen tekenen die ze het leukst vinden, door simpel het rupsje te volgen. Het resulta...

0 reacties

Kies een kleur en maak foto's van voorwerpen met die kleur. Zo leer je de kleuren herkennen en maak je je eigen fotoboek met herkenbare voorwerpen. Er kan gekozen worden voor ba...

0 reacties

Zoek de tegenstellingen, zoals bijvoorbeeld zon-maan, licht-donker, etc. Voeg je eigen stemgeluid aan de plaatjes toe en werk aan de woordenschat.