2012kaleveld eveline

Begin van het schooljaar

Apps die geschikt zijn om aan het begin van het schooljaar in te zetten. Deze lijst is ook handig om met ouders te delen. Ik heb een poging gedaan om te zoeken naar apps die en voor Android en iOS zijn. Voor uitgebreide app omschrijvingen kijk op: http://bit.ly/1q8Q97I

12 reacties

Met Kenny leren kinderen in een spelsituatie schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. Helaas is deze app niet meer beschikbaar ...

Met Jop bekijk je allerlei dingen die je gaat doen op school. Inpakken, jas ophangen, kringgesprek, zingen, muziek maken, bouwen, spelen, eten, opruimen en weer opgehaald worden...

1 reactie

In deze app gaan jonge kinderen aan de slag om verschillende rekenkundige begrippen te leren met als overkoepelend thema robots.

Leer de leesletters met deze app: hoofdletters en kleine letters. Koppel ook de letters aan woorden die bij deze letters horen en leer ze allemaal!

Door middel van deze app kunnen leerlingen cijfers, getallen en hoeveelheden leren tot en met 20. De oefeningen worden steeds moeilijker, waardoor de leerling spelenderwijs leert.

App om de letters te automatiseren. Het is voor het leesproces belangrijk dat kinderen de letters snel herkennen. Letters worden ook uitgesproken.

Met deze app leer je woorden en zinnen lezen en woorden spellen. Het is een mooi vervolg op de app waarmee je letters leert van Juf Jannie.

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

3 reacties

Kinderen kunnen tangrams maken met de bekende figuren van tangram. Ontwerp ook je eigen tangram.

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

3 reacties

Leer de tafels zo snel mogelijk automatiseren met deze game.