2012kaleveld eveline

Vier feest met kikker

Lesidee van Eveline Kaleveld · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Presentatie
Lesidee van
Gemaakt op
31 jan 2015

Tips om de app bij feestelijke thema's in te zetten

Opdracht

Ook deze app biedt weer heel veel mogelijkheden om in de klas in te zetten. Laat kinderen eerst vooral lekker met de app spelen. Introduceer de app bijvoorbeeld in een kleine kring. Het vervolg van het spelen met de app kan het volgende zijn:

Als je deze app bijvoorbeeld zo rond de feestdagen introduceert kun je er een inpak hoek bij maken waar kinderen allemaal cadeautjes moeten inpakken. Dit kan bijvoorbeeld zijn om Sinterklaas te helpen.

Maar je zou de app ook in kunnen zetten als bijvoorbeeld een gesprek over verjaardagen gaat voeren. Want wanneer ben jij jarig? En hoe oud wordt je dan? Hoeveel kaarsjes zullen er op de taart staan? Samen met de kleuters kun je ook een aftelkalender maken naar de eerstvolgende verjaardag.

Wat je heel leuk met knutselen kunt doen is een verjaardagstaart maken en deze door de kleuters laten versieren. Je kunt hier bijvoorbeeld ook een schrijfopdracht in verwerken.

Leerdoel

Uiten van creativiteit

Voorwaarden

  • iPad met de app
  • Twee kinderen per iPad
  • Kiezen van een verwerkingsopdracht
  • Eventueel het boek kikker viert feest

Stappenplan

  1. Introduceren van de app
  2. Kinderen in tweetallen laten werken met de app
  3. Doen van een vervolg activiteit

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Eveline weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Eveline

Bij de kleuters werken wij met thema's.Bij al deze thema's worden woordclusters gemaakt. Kinderen met een zwakke woordenschat kunnen met deze app de clusters meerdere keren zelf...

Verschillende bouwopdrachten met Toca Builders. - Bouwen vanaf een plattegrond- Maak je eigen plattegrond en bouw dit na- Nabouwen van een bouwwerk van lego- Zelf met lego een b...