Image

Laat je verhaal zien!

Lesidee van Erwin Meijerink · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Flipped classroom / instructievideo, Presentatie, Creatie, Reflectie
Lesidee van
Gemaakt op
09 mei 2015

Vertel je verhaal in een aansprekende video, of populair gezegd, storytelling.

Opdracht

Vertel je verhaal in de app Adobe Voice. In deze app kun je heel eenvoudig een soort van powerpoint maken en je eigen tekst inspreken per dia. Standaard krijg je een aantal onderwerpen te zien waar je uit kunt kiezen, denk aan uitnodiging, presentatie, promoot eenidee, leg iets uit, enz.. Maar je kunt uiteraard ook je geheel eigen onderwerp maken. 
Je kunt een thema instellen wat zorgt voor de algemene vormgeving en er een muziekstuk aan toevoegen. Een aantal muziekstukken zitten in de app zelf, maar je kunt ook je eigen muziek importeren.

In de dia's kun je iconen, foto's en tekst gebruiken. De iconen worden door de app zelf bij het ingegeven onderwerp gezocht. Foto's kun je ook vanuit de app zoeken of je maakt gebruik van je eigen foto's.

Als je video klaar is kun je hem publiceren, al dan wel of niet privé. De link horend bij de video kun je gebruiken om hem te delen. Of je deelt hem direct via de sociale media.


Leerdoel

Door te presenteren moet de leerling de stof kernachtig weergeven. Hierdoor moet de leerling op zoek naar de essentie van het verhaal.

Voorwaarden

  • Adobe Voice (gratis)
  • Adobe account (gratis)

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Erwin weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Erwin

Maak met Adobe Slate geweldige digital magazines over welk onderwerp dan ook. Ik denk dat de kleinere onderwerpen het geschiktst zijn, maar je kunt natuurlijk ook een groter ond...

Geef leerlingen de mogelijkheid om extra uitleg, herhaling of verdieping te krijgen. Door gebruik te maken van Augmented Reality kun je dit op een eenvoudige en leuke manier geb...