Medium

Apps voor Erasmus

apps voor thuis en tijdens de les

Toon

LetterSchool NL is in te zetten: - bij het leren schrijven van letters en cijfers; - bij het leren (her)kennen van letters en cijfers. Oefenen in het schrijfschrift kan vol...

De kleuter leert m.b.v. LetterSchool de letters van zijn/haar eigen naam schrijven. De eigen naam is meestal het eerste wat een kind leert schrijven, maar wordt tegelijkertijd v...

Hoe kan je letterschool actief inzetten tijdens de speelwerkles in groep 1-2. Simpel en kort.

Werken met verschillende spelers in één app aan taalvaardigheden: woordenschat, werkwoordspelling, zinnen, woordvorming.

Oefenen en verwerken van de les fonemisch bewustzijn auditieve synthese. Welke letter hoor je vooraan?Past perfect bij de les 'Isoleren van klanken' les 6 (IK6)

de kinderen moeten door middel van de plaatjes letters gaan leren herkennen.

12 reacties

Met Kenny leren kinderen in een spelsituatie schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. Helaas is deze app niet meer beschikbaar ...

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

0 reacties

Speel galgje met elkaar of tegen de computer. Kies voor korte, middellange of lange woorden en maak het je zo moeilijk mogelijk. Zorg dat de robot niet uit elkaar valt!

0 reacties

Analytisch spel met 108 opdrachten en vier moeilijkheidsniveaus.

0 reacties

Oefen alle woordjes voor een woordjesoverhoring voor een vreemde taal.

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

Educatieve films voor basis- en voortgezet onderwijs.

0 reacties

Maak woorden van 3 tot 7 letters. Het spel is afgelopen als alle honderd letters gespeeld zijn. Speel in je eigen taal of een vreemde taal.

Woordenboek met meer dan 40.000 Nederlandse woorden. Veel woorden hebben een betekenisomschrijving, synoniemen, tegenstelling en/of een plaatje ter verduidelijking. Ook vervoegi...

Deze app leert je spelenderwijs het alfabet opnoemen en schrijven.

0 reacties

Welk lidwoord hoort voor een Nederlands woord? Je kunt ook een spel maken met de woorden die je wilt oefenen.

App met puzzels, sudoku's, woordzoekers, etcetera. Thema is winter.

0 reacties

Leer woorden herkennen met deze game. Maak woorden van de afbeeldingen die je ziet, de woorden worden steeds moeilijker.

3 reacties

Oefen met spelling in beeld de moeilijke spellingsregels van onze taal. Wel eens moeite met d of t of een tussen-n? Dan is deze app een uitkomst. Met in-app aankopen kun je alle...

App om de schrijfletters en cijfers te leren schrijven (verbonden schrift), inclusief hoofdletters.

3 reacties

App voor de beginnende lezers. Sluit aan bij de methode Veilig leren lezen van Zwijsen. Drie spellen kunnen gratis gespeeld worden, het vierde spel is een in-app-aankoop.

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de de zee.

App met 26 prachtige voorleesverhalen voor kinderen van 4 jaar en ouder, geschreven door Rian Visser. Met zoekplaten boordevol geluiden.

Woordjes worden gehakt en geplakt terwijl een hand de beweging laat zien. De klanken en woorden worden tevens uitgesproken.

Oefen de onderdelen van werkwoordspelling, tevens leer je de persoonsvorm en het onderwerp herkennen. Dit zijn belangrijke vaardigheden om de werkwoordspelling goed te doen.

App om de letters en cijfers te leren met vijf verschillende niveau's.

Met deze app - gebaseerd op de Kikker-boeken van Max Velthuijs - kunnen de jongsten heerlijk spelen. Alle onderdelen van een verjaardag komen voorbij: de kamer versieren, de taa...

0 reacties

Je kunt oefenen met het op de juiste manier schrijven van woorden. De leerling typt zelf de woorden en spreekt zelf de woorden in. Dan kan er geoefend worden. Vooral goed te geb...

0 reacties

In de app Bobo Zoeken het om zoeken, kijken en verbanden leggen: zoekplaat, wat hoort bij elkaar, wat hoort er niet bij en zoek dezelfde.

0 reacties

App met vier voorleesverhalen over Dikkie Dik. Daarnaast zit er nog een aantal spellen in de app.

Interactief prentenboek met voice-over voor peuters en kleuters. Help Nijntje aankleden, bouw een vogelhuisje voor de vogel die het koud heeft en gooi sneeuwballen.

0 reacties

Brikki is een leeuwtje, lees het verhaaltje zelf of laat je voorlezen. Je kunt zelf ook een verhaal maken met Brikki. Sleep je plaatjes in het verhaal en schrijf je tekst er bij.

1 reactie

In de app Bobo Letters maken kinderen kennis met letters en lettergrepen. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling, kun je deze app samen met je kind spelen. Onderdelen: woo...

0 reacties

In de app Bobo Vormen en Kleuren draait het vooral om goed kijken. Deze app is daarom ook geschikt voor de allerkleinsten. Onderdelen: zoek de schaduw, dezelfde kleur, van klein...

0 reacties

Met deze montessori-app leren de leerlingen de letters (hoofdletters en kleine letters). De app is prachtig vormgegeven. In het Engels, Frans en Duits worden de letters ook uitg...

Interactief verhaal over Timo. Er gebeuren rare dingen als het staartje van de zelfgemaakte hond van Timo afbreekt.

Interactieve versie van het prentenboek dat de Gouden Griffel kreeg in 2010. Het verhaal gaat over het ontstaan van nieuw leven.

0 reacties

Veeg met je vingers en de plaatjes komen tevoorschijn. Voeg eigen plaatjes toe en speel het samen om de woordenschat te vergroten.

Leer tellen, vormen, maten met Dr. Panda en nog veel meer dieren. In deze app zitten 10 verschillende spellen.

0 reacties

De Bobbi-boeken in een app. Koop de verhalen met een in-app-aankoop. Er zitten ook spelletjes bij de verhalen.

0 reacties

Sprookje met mooie animaties over de drie biggetjes.

Schrijfschrift met meer dan honderd verschillende pagina's om schrijven te oefenen: woordjes, zinnen, cijfers, sommen.

Bezig Beertje houdt niet van stilzitten. Lees het leuke verhaal en doe de klusjes met Beertje samen.

0 reacties

In dit leesspel gaan kinderen virtueel geld verdienen door het kaartje te vinden dat bij het woord past. Daarmee kunnen ze kadootjes kopen. Ze leren de woorden lezen en de klank...

0 reacties

Met deze app lees je de verhalen van Mees Kees.

1 reactie

App met drie gratis spellen: 'wat hoort bij elkaar?', tekenen en 'je eigen tijdschrift'. Het vierde spel 'weet je het nog?' kan aangekocht worden in de app.

0 reacties

Prachtig prentenboek met allemaal spelletjes waarin met animaties het verhaal tot leven komt. Kun jij het kleine uiltje terugvinden?