Medium

educreatum

Lijst van Wim S.

HBO-gerelateerde apps

7 reacties

Maak, bewerk, presenteer en deel je prezi-presentaties. Omdat een prezi er anders uitziet dan een normale presentatie met slides, maak je hier vast indruk mee!

0 reacties

Met deze app kun je alle media op YouTube bekijken.

Mindmap-app, inclusief functie om te reorganiseren of met kleuren te werken. Mogelijkheid om met een computerprogramma uit te wisselen.

TED
0 reacties

App om alle TED-talks te kunnen bekijken. Laat je inspireren door de beste sprekers in je toekomstplannen.

Video-app gebruikt door coaches om beweging te analyseren.

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

0 reacties

App om Microsoft Office documenten in te bewerken en om mee te synchroniseren in clouddiensten zoals Dropbox, Box.net of Google Drive.

4 reacties

Maak een woordwolk met deze app op basis van een stuk tekst. Je kunt de lay-out en het lettertype aanpassen.

NPO
1 reactie

Met deze app kijk je alle uitzendingen van de publieke omroep terug.

Met de kennisnet-innovatie-app krijg je al het nieuws over technologische ontwikkelingen in het onderwijs netjes voorgeschoteld. Met podcasts en informatie rondom populaire them...

Educatieve films voor basis- en voortgezet onderwijs.

0 reacties

Uitgebreide mindmap-app met veel functies om uit te wisselen met cloud-diensten zoals Dropbox. Werken met afbeeldingen en iconen mogelijk.

2 reacties

Deze doordenkers gaan over het beroep van leraar. Ze zetten je aan het denken en laten je misschien een situatie eens van een andere kant bekijken.

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

0 reacties

Office-pakket voor de tablet. Bewerk de documenten die in een cloud-dienst opgeslagen staan en bewaar ze daar ook weer.

0 reacties

App van Apple waarmee je kunt videobellen. Deze app staat standaard geïnstalleerd op een iPad. Daarom is de link naar de appstore geen link om de app te downloaden.

0 reacties

Maak lessen met instructie voor anderen en leg alles stap voor stap uit.

0 reacties

Video-app gebruikt door coaches om beweging te analyseren.

0 reacties

Video-editor waarmee ook beelden in slowmotion kunnen worden afgespeeld. Bijvoorbeeld om bewegingen bij gymnastiek te analyseren.

0 reacties

Met de video's van Leraar24 kun je jezelf als leraar ontwikkelen. Leer van anderen en laat je inspireren over allerlei onderwerpen: dyslexie, mediawijsheid of omgang met ouders.

In Studiekit zitten alle boeken van uitgeverij Noordhoff. Inclusief interactieve opdrachten, audio/videofragmenten en de mogelijkheid aantekeningen te maken.

Neem beelden op, speel ze in slowmotion af en maak annotaties bij de video's. De app geeft ook graden weer. Je kunt werken met bestaande video's of zelf een filmpje opnemen.

0 reacties

Officiële Wikipedia-app voor de tablet. Vind je kennis in deze online encyclopedie en schrijf zelf mee als de informatie niet klopt.

0 reacties

Digitale versie van het boek 'Wat werkt op school' op basis van elf factoren die tot betere leeropbrengsten werken. Naslagwerk voor leerkrachten/docenten.

0 reacties

Maak op eenvoudige wijze mindmaps.

0 reacties

Officiële app om door de video's van de Khan Academy te bladeren en ervan te leren.

1 reactie

GoClass is een soort ELO. De leerlingen loggen met hun tablet in op de les. Je kunt de stof op het digibord presenteren en de leerlingen kunnen individueel de vragen maken die d...

0 reacties

Vertaal je tekst (in 64 talen) of spreek in en laat de boodschap vertalen.

Zeer veelzijdige app om een eigen ebook te maken.

0 reacties

Deze app - staat standaard op de iPad, dus geen link naar de Store - is goed te gebruiken om een planning in te maken of digitale agenda in bij te houden.

0 reacties

Meta is de leerlingenapp behorende bij de elektronische leeromgeving Magister.

2 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...

0 reacties

Trek een kaart en je krijgt antwoord op een vraag. Beargumenteer het en je hebt een les.

0 reacties

App om teksten, foto's, checklists, geluidsfragmenten en afspraken te delen. Zo kan er gemakkelijk worden samengewerkt en is het niet heel moeilijk om samenwerkend leren met tab...

0 reacties

Deze app helpt in het maken van beslissingen. Geef de voor- en tegenargumenten op en hang er een gewicht aan. Vervolgens geeft de app een advies op basis van de gegevens.