Wp 000009

voorbereidingen

8 reacties

App om aantekeningen te maken en op te slaan in de cloud.

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via deze student-app.

Digibord-app waarmee eenvoudig instructies gemaakt kunnen worden. Met opnamefunctie.

0 reacties

Game om breuken te leren. De app maakt gebruik van de bewegingssensor van de iPad.

Werken met verschillende spelers in één app aan taalvaardigheden: woordenschat, werkwoordspelling, zinnen, woordvorming.

0 reacties

Uitgebreide fotobewerkingsapp met veel opties en filters. Eenvoudig in gebruik.

Met de kennisnet-innovatie-app krijg je al het nieuws over technologische ontwikkelingen in het onderwijs netjes voorgeschoteld. Met podcasts en informatie rondom populaire them...

0 reacties

Met deze app kun je artikelen, video's of webpagina's opslaan om ze later te bekijken. Je hebt voor het bekijken geen internetverbinding meer nodig.

0 reacties

Zeer uitgebreide app waarmee je presentaties kunt maken. Animaties, overgangen, diagrammen en je aantekeningen in een presentatorscherm.

3 reacties

App om digitaal geeltjes 'sticky notes' te plakken, allemaal gezamenlijk op één prikbord. De geeltjes mogen ook foto's bevatten.

0 reacties

Speel galgje met elkaar of tegen de computer. Kies voor korte, middellange of lange woorden en maak het je zo moeilijk mogelijk. Zorg dat de robot niet uit elkaar valt!

1 reactie

Met MindMeister maak je mindmaps, deze kun je aanpassen en delen met anderen.

3 reacties

Oefen met spelling in beeld de moeilijke spellingsregels van onze taal. Wel eens moeite met d of t of een tussen-n? Dan is deze app een uitkomst. Met in-app aankopen kun je alle...

4 reacties

Met deze app kun je het NOS-jeugdjournaal bekijken en stemmen op de stelling van de dag.

0 reacties

App waar alle schoolboeken van de uitgeverijen 10voorBiologie, Damon, Eisma, Hermaion, Primavera, ThiemeMeulenhoff en Van Vlimmeren in staan. En niet alleen het boek achter glas...

0 reacties

Met Snapguide maak je stap voor stap handleidingen met tekst, foto's en video's.

Oefen de onderdelen van werkwoordspelling, tevens leer je de persoonsvorm en het onderwerp herkennen. Dit zijn belangrijke vaardigheden om de werkwoordspelling goed te doen.

De app is nog in ontwikkeling maar bevat al veel onderdelen: alfabet, woordenschat, dictee, optellen, minsommen, tafels en klokkijken.

2 reacties

Test je kennis over Nederlandse spreekwoorden en gezegdes. Oefen met 300 spreekwoorden en meer dan 1500 gezegdes.

Digibord-app waarmee instructies gemaakt kunnen worden. Met besturingsfunctionaliteit voor de computer.

0 reacties

Met de video's van Leraar24 kun je jezelf als leraar ontwikkelen. Leer van anderen en laat je inspireren over allerlei onderwerpen: dyslexie, mediawijsheid of omgang met ouders.

0 reacties

Met deze app kunnen leerlingen aan woordenschat werken. Er kunnen eigen lijsten met woorden, afbeeldingen en zelfs geluid worden gemaakt om te oefenen. Er staan al veel woorden ...

Eenvoudig fotobewerkingsprogramma met groot aantal opties: belichting, bijsnijden, kleur en de mogelijkheid de foto te delen via social media.

4 reacties

Speel de leerzame spellen en oefeningen van Squla, niveau groep 4 tot en met 8 en eerste brugklas. Het is wel nodig om in te loggen op je Squla-account.

Game om topografie van Nederland te oefenen: provincies, hoofdsteden, grote steden, water en eilanden. Werken met meerdere kinderen onder eigen account is mogelijk.

0 reacties

Leer over moeilijke zaken in de Nederlandse taal. Is het als of dan? Hen of hun? Deze app gaat om spelling, grammatica, stijl en taaltermen.

Engelse les met verschillende thema's: kleuren, nummers, dieren, fruit, lichaamsdelen, kleding, voertuigen en voeding.

2 reacties

App met verschillende groepsactiviteiten die de samenwerking en het groepsklimaat bevorderen.

Alle kranten, gerubriceerd naar thema, op een rij: Algemeen Dagblad, AT5, De Telegraaf, De Volkskrant, Metro, Nederlands Dagblad, Sp!ts, BeurZ, NU Sport, etc.

Game om de kennis over de Nederlandse samenleving op te krikken of te toetsen.

1 reactie

App met informatie over drugs en het testen op drugs.

Loop langs de middeleeuwse muren en ontdek Amsterdam ten tijde van de Gouden Eeuw.

1 reactie

Luister naar de woorden en spel ze correct.

2 reacties

Met deze timer kan een bepaalde tijd vastgezet worden om bijvoorbeeld een oefening te maken. Door de kleuren kan dit ook goed aan jonge kinderen uitgelegd worden. Zeer bruikbaar...

0 reacties

De lite-versie van de app bevat een gedeelte van de betaalde app. In totaal is de prent/het verhaal 12 iPad-schermen groot en kan de leerling spelenderwijs door het verhaal heen...

0 reacties

Leer optellen, delen, kwadraten en romeinse cijfers. De volledige versie heeft nog veel meer oefeningen. De voice-over functie kan gebruikt worden, dus goed bruikbaar voor leerl...

0 reacties

Deze app van Kurzweil. Deze dienst zet tekst naar spraak om en wordt veel ingezet bij dyslexie. Met de Kurzweil-licentie kan van alle content gebruik gemaakt worden.

Woordenboek met meer dan 40.000 Nederlandse woorden. Veel woorden hebben een betekenisomschrijving, synoniemen, tegenstelling en/of een plaatje ter verduidelijking. Ook vervoegi...

0 reacties

App die helpt om leerlingen beurten te geven en dat niet meer aan het toeval of een hardroepende leerling over te laten.

Gebruiksvriendelijke app om de breuken te leren. Met korte instructies en verschillende oefenmogelijkheden: benoemen, vergelijken, optellen en vermenigvuldigen van breuken.

App om Microsoft Office documenten in te bewerken.

0 reacties

Maak notities en geef ze vorm met de mooi vormgegeven templates. Veel mogelijkheden om met beeldmaterialen te werken.

0 reacties

Deze rekenmachine laat je eerst het antwoord schatten en pas als je schatting in de buurt van het echte antwoord komt te liggen, krijg je het echte antwoord te zien.

In Studiekit zitten alle boeken van uitgeverij Noordhoff. Inclusief interactieve opdrachten, audio/videofragmenten en de mogelijkheid aantekeningen te maken.

In totaal 50 verschillende kaarten met opdrachten over planten, dieren en dingen die je in de natuur tegenkomt bij een wandeling.

0 reacties

Je kunt oefenen met het op de juiste manier schrijven van woorden. De leerling typt zelf de woorden en spreekt zelf de woorden in. Dan kan er geoefend worden. Vooral goed te geb...

Met deze app kun je virtueel door het oude Rome lopen. Bekijk hoe de gebouwen er toen uitzagen en wat de verschillen met nu zijn.

0 reacties

Oefen alle onderdelen van de rekendoelen voor groep 7-8: optellen, aftrekken, vermenigvuldigen, delen, breuken, procenten, verhoudingen, kommagetallen en meten.

2 reacties

App met verschillende werkvormen om te gebruiken in de klas. Door te schudden krijg je een willekeurige werkvorm voorgeschoteld.

2 reacties

Deze doordenkers gaan over het beroep van leraar. Ze zetten je aan het denken en laten je misschien een situatie eens van een andere kant bekijken.

Serious game over de handelaren in de Gouden eeuw met informatie uit de tijd van 1594 tot 1612.