Manon 2010

Maak een instructiefilmpje bij Wereld in getallen 8B

Lesidee van Manon Peerdeman · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel
Type
Flipped classroom / instructievideo
Lesidee van
Gemaakt op
26 mrt 2013

De leerlingen mogen een filmpje maken voor hun klasgenoten. In dit filmpje gaan ze uitleg geven bij een rekenopgave/rekenprobleem. Deel B van WIG groep 8 is ingedeeld in 8 thema's. er zijn leerlingen die een bepaald thema erg makkelijk vinden en dit niet 2 a 3 weken lang iedere dag willen 'oefenen'. Zij mogen bewijzen dat ze het thema begrijpen door in deze app een instructiefilmpje te maken bij een bepaald rekenprobleem.

Opdracht

De leerlingen kunnen d.m.v. inspreken, afbeeldingen en aantekeningen maken een filmpje maken waarin ze uitleg geven over een bepaald rekenprobleem. Zij laten hiermee zien dat ze het begrijpen en klasgenoten die er moeite mee hebben kunnen het filmpje begrijpen om uitleg te krijgen.

Leerdoel

De leerlingen leren om datgene wat zij op rekengebied goed snappen op een duidelijke manier uit te leggen/ te laten zien, zodat klasgenoten hier van kunnen leren.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • Camera (ipad 2) is een pré

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving
  3. Zorg voor een rustige omgeving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Manon weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Manon

MotionMath is een app, waarbij de leerlingen breuken op de getallenlijn moeten plaatsen. Dit doen ze door de ipad te bewegen. Als ze het goed doen, gaan ze steeds een level omho...

De leerlingen gaan in tweetallen de app GarageBand gebruiken, waarbij ze een ritme gaan maken met de Smart Instrumenten en daarbij gaan ze een rap inspreken.