Icon eduapp

IPON 2014

Dit zijn de apps die de leerlingen van de Klas van de Toekomst gebruiken op de IPON 2014

0 reacties

App om de topografie van de Verenigde Staten te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de staten en leer de namen van de staten en grote plaatsen.

0 reacties

App om de topografie van Nederland te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de provincies en leer de namen van de provincies, hoofdsteden en grote plaatsen.

0 reacties

App om de topografie van Europa te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de landen en leer de namen van de landen, hoofdsteden en grote plaatsen.

Bekijk het menselijk lichaam met schematische tekeningen van de anatomie (skelet, spieren, zenuwstelsel, bloedsomloop en de ademhaling) met nederlandse namen erbij.

5 reacties

Prachtige game die vooral je (technisch) inzicht op de proef stelt.

Serious game over de handelaren in de Gouden eeuw met informatie uit de tijd van 1594 tot 1612.

0 reacties

Met Hopscotch kunnen leerlingen leren programmeren. Door het slepen van blokken die een bepaalde functie vertegenwoordigen in een volgorde maak je je eigen animatie of game.

Werken met verschillende spelers in één app aan taalvaardigheden: woordenschat, werkwoordspelling, zinnen, woordvorming.

0 reacties

Pittig spel om het ruimtelijk inzicht te vergroten. Zorg dat de auto naar de andere kant komt. In deze betaalde versie alle levels.

Experimenteer met eenvoudige seriële en parallele schakelingen.

Animatie app om zelf animaties te maken. Kies de poppetjes en spreek in met je eigen stem. Met deze versie kun je zelfs met je eigen foto's en tekeningen animaties maken!

2 reacties

Met deze app ontwerp je een zo stevig mogelijke brug die via verschillende testjes wordt gecontroleerd op sterkte. Uitwisselen van ontwerpen is ook mogelijk.

0 reacties

Game om breuken te leren. De app maakt gebruik van de bewegingssensor van de iPad.

0 reacties

Puzzelgame waarin je creatieve oplossingen moet bedenken om de zwaartekracht te overwinnen.

Met deze app kunnen leerlingen door theorievragen oefenen voor het Verkeersexamen. Ook kan men met behulp van de app checken of de fiets in orde is en welke onderdelen nog in or...

1 reactie

Game om de planeten te ontdekken. Leer over de eigenschappen van planeten en de afstanden tot de aarde.