Image

Oefentoetsen muziek

Lesidee van Nienke de Jong - de With · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Oefening, Klassikale toetsing, Toetsing op eigen tempo
Gemaakt op
24 mei 2013

Met deze app kun jezelf toetsen af nemen. Het is ook een ideaal middel om oefentoetsen af te nemen. Je kunt er ook een competatief element in stoppen. Zeker leerlingen in de onderbouw zijn hier erg gevoelig voor. Uiteraard is dit toepasbaar voor veel meer vakken.

Opdracht

Leerlingen beantwoorden via de website of via de app de vragen die de docent vooraf heeft ingesteld. Er kan gekozen worden voor een oefentoets met of zonder competatief element.

Leerdoel

Leerlingen herhalen op een interactieve manier de lesstof van de afgelopen periode / lessen en weten hierna welke stof ze nog niet beheersen.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Leerlingen loggen in op je eigen "roomnumber"
  3. Leerlingen beantwoorden de vragen op de computer, tablet of telefoon
  4. Resultaten komen in jouw scherm binnen, bespreek deze met de leerlingen

Tip voor op school

Deze app / website is voor vele vakken en toetsen te gebruiken. Leerlingen zijn actief bezig met het activeren van hun eerder verworven kennis.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Gordon Vos Het organiseren en nakijken van toetsen is een tijdrovende klus. Daarnaast is het analyseren van de resultaten en feedback geven aan leerlingen over deze resultaten de volgende, pittige en eveneens tijdrovende start. Het programma is overzichtelijk, snel, veilig, altijd te gebruiken en voor allerlei toetsvarianten geschikt. Toetsenweb.com

4 jaar geleden

Bekijk ook deze lesideeën van Nienke

Leerlingen organiseren hun eigen muziekfestival en maken ter promotie een poster met de app.

Door middel van bluetooth verbinden (max.) 5 leerlingen de Ipads met elkaar. Kiezen allen een ander instrument, studeren hun nummer in en nemen het op.Door speelstukken te kieze...