Open uri20131002 31404 1uy4212

De wereldstad

Lesidee van Judith Romp · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Groep
Type
Presentatie, Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
30 okt 2013

Je kunt vast wel een aantal grote steden in Nederland noemen. Maar in ander landen zijn vaak nog veel grotere steden, de miljoenensteden. Samen met je groepje ga je op onderzoek uit en kom je alles te weten over één van deze steden.

Opdracht

Steden zijn er in alle soorten en maten. Een miljoenenstad heeft veel invloed. Er gebeurt veel en er is werk. Daarom trekken mensen van het platteland vaak naar die steden om geld te verdienen. Sommige gebruiken liever de termen wereldstad of metropool. Er zit wel verschil tussen de steden. Zo is São Paulo een arme stad en New York een behoorlijk rijke. In het algemeen kun je zeggen dat veel grote steden in Midden- en Zuid-Amerika langs de kust of aan een flinke rivier liggen. Dat is niet toevallig! Kun je bedenken waarom dat is?

Leerdoel

De leerlingen leren onderzoeksvragen formuleren en daar antwoord op te geven. Daarnaast leren ze een muurkrant te maken op Educreations.

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan

Stappenplan

  1. Opdracht: jullie gaan met behulp van Educreations een muurkrant maken over één of een paar onderwerpen. Je kunt denken aan verhalen, plaatjes of foto's. Je kiest met je groepje uit één van de wereldsteden in Zuid-Amerika. Buenos Aires, Rio de Janeiro, Sã
  2. Wat wil je allemaal weten over deze wereldstad? Bedenk een aantal onderzoeksvragen.
  3. Zoek naar informatie waarmee je de vragen kunt beantwoorden
  4. Genoeg informatie gevonden? Dan kunnen jullie de onderzoeksvragen gaan beantwoorden. Jullie kunnen nu stukjes tekst schrijven. Vergeet niet ieder stukje een titel te geven.
  5. Zet bij elk stukje tekst een leuke afbeelding of foto. Kijk hoe je de muurkrant nog leuker en interessanter kunt maken.

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Judith weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Judith

Op ontdekkingstocht in het oerwoud staat Martijn plots oog in oog met een indiaan. Hij schrikt , rent weg en valt. Opstaan lukt niet meer. Dit verhaal en hoe het afloopt gaan ju...