Stringio

Algemeen

Lijst van Daphne Verrest

In deze lijst staan apps die je kunt gebruiken bij alle leerjaren en niveaus.

Toon

De pocketwoordenboeken Nederlands - Duits en Duits - Nederlands in één app met 70.000 woorden, voorbeeldzinnen, uitdrukkingen en gangbaar idioom.

0 reacties

Oefen alle woordjes voor een woordjesoverhoring voor een vreemde taal.

7 reacties

Maak, bewerk, presenteer en deel je prezi-presentaties. Omdat een prezi er anders uitziet dan een normale presentatie met slides, maak je hier vast indruk mee!

2 reacties

Eenvoudige mindmap-app waarin ook beelden verwerkt kunnen worden en je in een blokje kunt tekenen.

1 reactie

Eenvoudige flitskaarten-app waar je eigen woorden en plaatjes in kunt invoeren. Ook kunnen bestaande kaartensets van Quizlet ingevoerd worden.

Maak je eigen flitskaarten (ook met audio, tekeningen of foto's) en test of oefen je kennis.

0 reacties

In eBook Pack zitten alle boeken van uitgeverij Malmberg. Inclusief interactieve opdrachten, audio/videofragmenten en de mogelijkheid aantekeningen te maken.

2 reacties

App met digitale kaarten waar ook routes uitgezet kunnen worden en straten kunnen worden bekeken.

0 reacties

Speel galgje in het Duits.

3 reacties

Maak stripverhalen met je eigen foto's. Kies een eigen format en voeg tekstballonnen of stickers toe. Veel mogelijkheden om instellingen te wijzigen of te delen.

In iMovie voor de iPad kun je twee type filmpjes maken: projecten en trailers. Een project is een filmpje waarin je zelf regisseur bent. Je stukjes mogen zo lang duren als je wi...

Notitie
Je kunt dit lesidee aanpassen en gebruiken voor het oefenen van gesprekken in het Duits.
1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

8 reacties

App om aantekeningen te maken en op te slaan in de cloud.

1 reactie

Eenvoudige mindmap-app waarin ook beelden verwerkt kunnen worden en je in een blokje kunt tekenen. In deze variant kan op vele manieren gedeeld worden en kan ook online gewerkt...

2 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...

0 reacties

Met deze app kun je alle media op YouTube bekijken.

maak zichtbaar voor iedereen in de klas hoe je iets zegt. Zo sla je meer vliegen in één klap. Leerlingen zien va elkaar wat ze antwoorden en corrigeren elkaar of helpen elkaar. ...

Lln. tekenen wat ze horen.