Medium

Rekenen

Rekenvaardigheid is essentieel om ook andere leerstof te begrijpen en dus om goede leerresultaten te halen. Rekenen is leuk. Zeker met deze apps.

3 reacties

Leer de tafels zo snel mogelijk automatiseren met deze game.

Notitie
Deze app kan gebruikt worden om de tafels te automatiseren. Voorwaarde is wel dat een kind begrip heeft van wat een tafelsom is en hoe hij op een handige en snelle manier een tafelsom kan uitrekenen. Wat verder nog handig is aan deze app, is dat je per tafel kan oefenen of juist door elkaar.
1 reactie

Rechentablett is gemaakt voor splitsen, maar is ook veel breder inzetbaar bij het rekenen. Denk aan optellen, aftrekken en het herkennen en automatiseren van de vijf- en de tien...

Notitie
Deze app is uitermate geschikt voor het splitsen van aantallen/getallen, maar kun je ook gebruiken bij het optellen, aftrekken en het herkennen en automatiseren van de vijf- en de tienstructuur (tot en met 100). Het mooie van deze app is dat de som visueel ondersteund wordt. Ook kun je laten zien wat het gevolg is wanneer je bij de ene kolom een fiche weghaalt en deze bij de andere kolom legt. De app ziet er wat uiterlijk betreft eenvoudig uit. Maar dat maakt het juist zo mooi en handig voor de kinderen. Je krijgt een beeld te zien zoals dat vaak te zien is bij splitsen: bovenaan ruimte voor het getal en daaronder 2 kolommen met een ruimte voor een getal. Je hebt de mogelijkheid om met één vinger een fiche zichtbaar te maken, maar werkt ook met meerdere vingers tegelijk. Ook kun je de fiches schuiven van de ene naar de andere kolom. Door met de iPad te schudden verwijder je de som en kun je opnieuw beginnen.

Met het rekenrek kun je samen oefenen. Het rekenrek maakt de sommen tot 10 of 20 visueel.

Notitie
Deze app is vooral vooral bedoeld als instructie app: SAMEN met de juf of meester (verlengde instructie) het rekenrek en de sommen oefenen. Thuis oefenen met je vader of moeder kan natuurlijk ook!
 Op scholen wordt het rekenrek in de rekenles gebruikt om plus- en minsommen (tot 10 of 20) visueel te maken. Ook is het een hulpmiddel voor zwakke rekenaars). Rekenrek is te gebruiken op scholen maar zeker ook thuis. Bij thuisgebruik is Rekenrek voor het kind herkenbaar en sluit dus aan bij wat het kind op school ook doet. Naast het instructieonderdeel kun je Rekenrek ook gebruiken om alleen te oefenen. De op te zetten cijfers/getallen en sommen zijn steeds anders. Rekenrek blijft dus uitdagend! SAMEN OEFENEN (onderdeel 1)
 Het rekenrek is interactief en met de duidelijke iconen is er een extra optie toe te voegen aan het rekenrek.
 - kralen opzetten (tot 10 of 20)
 - Totaal aantal kralen tonen of verbergen
 - uitspraak aan- of uitzetten
 - som maken 
 Diverse oefenvormen zijn mogelijk. Te denken valt aan: 1. Noem een getal en het kind zet het aantal kralen op 2. Maak een som (10 + 5) en het kind zet het aantal kralen op en zegt ook de uitkomst 3. Maak zelf een som, het kind kijkt mee en noemt de gemaakte som. Er zijn genoeg creatieve oefenvormen te bedenken!
 ALLEEN OEFENEN (onderdeel 2)
 Dit onderdeel doe je alleen. Kies de juiste oefening en Rekenrek geeft aan wat je moet doen. Je hoort en ziet of je het goed of fout hebt gedaan. Als je het fout doet kun je net zo lang doorgaan totdat je het het aantal kralen of de som en het aantal kralen wel goed hebt. Deze oefening gaat onbeperkt door!

 TOETS (onderdeel 3) 
Ook dit onderdeel doe je alleen. Je maakt een toets van 10 sommen. Aan het eind zie je hoeveel goed of fout je hebt gemaakt! 

Gebruiksvriendelijke app om de breuken te leren. Met korte instructies en verschillende oefenmogelijkheden: benoemen, vergelijken, optellen en vermenigvuldigen van breuken.

Notitie
Een aantrekkelijke, leerzame en gemakkelijk te gebruiken app die kinderen leert omgaan met breuken in verschillende talen. Dierenkoppen lachen en brullen in een leuke oerwoudomgeving, Iedere keer opnieuw een onbeperkt aantal nieuwe vragen. Er zijn verschillende niveaus voor beginners tot experts. Voor de beginners is er uitleg over breuken. De volgende onderdelen kun je o.a. oefenen: benoemen van breuken, vergelijken van breuken, optellen en vermenigvuldigen in een visuele weergave.
1 reactie

Leer klokkijken met deze app. Niet alleen oefenen, maar ook verhalen, filmpjes en leuke animaties. Met een analoge en digitale klok en tijden die uitgesproken worden. Ontvang je...

Notitie
Een app om te leren klokkijken met verhalen, uitleg over de klok en leuke animaties. Tekenfilmfiguren praten over de klok: hoe werkt de grote wijzer en hoe werkt de kleine wijzer? Een tekenfilm laat de relaties zien tussen de analoge klok en de digitale klok laat zien. Een kind verdient een diploma als alle niveaus zijn afgerond.
0 reacties

Met deze app kun je sommen maken tot 10 of tot 20 met het rekenrek. Ook zit er een functie in om vrij te oefenen.

Notitie
Het rekenrek op je Ipad of tablet om aantallen op te zetten en om sommen mee te maken. Je kunt per kraal opzetten of in één keer een groepje kralen. Deze app kan gebruikt worden bij de instructie van het kralenrek (hoe zet je een getal op?), om aantallen snel te overzien en om sommen mee te maken.

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

Notitie
Deze app kan je helpen bij het leren klokkijken. Het heeft veel verschillende speltypes voor zowel de analoge als de digitale klok! Spellen: zet de klok, klokkijken, verstel de klok/klok verzetten, zet de digitale klok en digitaal klokkijken. Per speltype zijn er vijf moeilijkheidsniveaus: uren, halve uren, kwartieren, per 5 minuten en alles door elkaar. Als er voldoende juiste antwoorden zijn gegeven, dan wordt dat beloond met een bronzen, zilveren of gouden medaille! In totaal zijn er 135 medailles te halen!
0 reacties

Oefen de tafels tot en met 12 als een kruiswoordpuzzel.

Notitie
Met Super KruisTafels kun je al spelend de tafels van 1 t/m 12 oefenen. Daarnaast kun je de tafels ook los of door elkaar oefenen. Probeer de sommen zo snel mogelijk op te lossen door de ontbrekende getallen naar de juiste plek (vraagteken) te slepen. Verbeter je score en wordt de beste tafeloplosser van de wereld. Je scores worden opgeslagen in het Game Center van Apple. Nog leuker is om Super KruisTafels tegen vrienden of anderen te spelen in een Multiplayer game.
0 reacties

Oefen de tafels op verschillende niveau's: makkelijk is één tafel op volgorde, normaal is per tafel in willekeurige volgorde en moeilijk is alle tafels door elkaar.

Notitie
Je kunt een enkele tafel oefenen of meerdere tafels door elkaar (kies bij instellingen welke tafel(s) je wilt oefenen). Je kiest hier ook de moeilijkheid (eenvoudig/normaal: per tafel oefenen op volgorde of tafelsommen door elkaar, of moeilijk: alle tafels door elkaar in willekeurige volgorde). Na het starten van het spel wordt er bij de normale instelling begonnen met een reeks van 10 sommen. De sommen worden voortgetrokken door een vliegtuig dat van links naar rechts vliegt. Voordat het vliegtuig het einde van het scherm bereikt, moet de som zijn opgelost. Na elk succesvol getypt antwoord krijg je direct een volgende som te zien. Het spel eindigt als er 5 foutieve antwoorden zijn gegeven. Na elke 10 goede sommen, mag er een extra foutief antwoord worden gegeven.

Iedere speler kan op eigen niveau aan rekenvaardigheden werken. Wie is er als eerste rekenkoning? Betaalde versie allerlei rekenopdrachten.

Notitie
Rekenkoning is een snelle, leuke rekengame waarin allerlei soorten sommen moeten worden opgelost op verschillende gebieden. De game past zich aan bij het niveau van de speler.Je speelt een boer of een boerin en probeert steeds het volgende level te behalen door wiskundige vragen te beantwoorden en je totale score te verbeteren. Verzamel sterren, behaal prestaties en vergelijk je score met je vrienden en spelers over de hele wereld! Het spelen van Rekenkoning is een perfecte manier om je rekenvaardigheid te verbeteren of op te frissen, en het is nog leuk om te doen ook! Het niveau van de sommen is gelijk aan het niveau van de bovenbouw van de basisschool en de eerste klas van de middelbare school. Inhoud: - Optellen - Aftrekken - Gemengd 1 - Vermenigvuldigen - Delen - Rekenkunde - Meetkunde - Breuken - Machtsverheffen - Statistiek - Vergelijkingen - Gemengd 2
0 reacties

Hele getallen optellen, aftrekken, vermenig- vuldigen, delen en tafels oefenen. Ook door elkaar mogelijk. Het spel wordt aangepast aan je niveau, na iedere serie opgaven. Na ied...

Notitie
Op een leuke manier je rekenvaardigheden te verbeteren. Je kunt jezelf trainen op de onderdelen: ‘Optellen’, ‘Aftrekken’ , ‘Vermenigvuldigen’, ‘Delen’, 'Willekeurig' en ‘Tafels’. Daarnaast is er de mogelijkheid om middels de 'Maatwerk' optie zelf in te stellen welk type sommen je wilt maken en met welke getallen. Elk onderdeel kun je op drie verschillende niveaus spelen, welke je kunt kiezen bij de ‘Instellingen’. Het niveau bepaalt hoeveel tijd je hebt om de sommen op te lossen en hoe snel de sommen lastiger worden. Je kunt extra tijd verdienen door het snel beantwoorden van een som, elk goed antwoord levert je extra secondes op.

Samenspeel spel met quizvragen waarin iedereen op eigen niveau mee doet. Voor 2-6 spelers.

Notitie
Een leuk leerzaam digitaal bordspel, speciaal om samen met je kind te doen (van 7 tot 13 jaar). Ieder speelt op z'n eigen niveau. Er zijn vele vragen op allerlei leergebieden, zoals taal, spelling en rekenen.
0 reacties

Overzichtelijk vormgegeven app om kinderen (extra) te laten oefenen met het optellen en aftrekken door -erbij en eraf- bussommen.

Notitie
Deze app oefent 3 soorten bussommen: plussommen, minsommen en plus/minsommen door elkaar. Er kan op verschillende niveaus geoefend worden. In het begin even uitleggen en samen oefenen met je kind is wel aan te raden. Vooral bedoeld voor kinderen in groep 3 die bezig zijn met sommen t/m 10.

Leer over groente, fruit, vlees en vis. Weeg je boodschappen en betaal ze.

Notitie
Met deze app leer je spelenderwijs rekenen met geld en gewichten. Je kunt vrij spelen of een boodschappenlijst (keuze: met plaatjes of met tekst) volgen.

Mooi vormgegeven app om munten te leren. Met veel verschillende munteenheden en mogelijkheid om ermee te rekenen: rangschik de munten en bereken bijvoorbeeld je wisselgeld.

Notitie
Deze app is vooral bedoeld voor kinderen van groep 3 /m 5/6. Het spel bestaat uit vier oefeningen: - munten zoeken - geld tellen - munten vergelijken - wisselgeld berekenen Het fijne van deze app is dat er onderdelen geoefend worden die niet vaak aan bod komen en er op 5 niveaus geoefend kan worden.