Image

Muzikale instructie

Lesidee van Jeroen van den Berg · Meerdere sectoren · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Individueel
Type
Flipped classroom / instructievideo, Presentatie
Gemaakt op
25 mrt 2013

Bij mijn muzieklessen hebben leerlingen bepaalde uitleg of vaardigheden nodig, voordat ze aan een bepaalde les kunnen beginnen. Normaal ben ik veel tijd kwijt met een klassikale instructie. Met deze app kan ik leerlingen thuis de volgende les al laten voorbereiden. Ik neem het instructiefilmpje op en geef als huiswerk op dat ze de instructie moeten bekijken door op bijgevoegde link te klikken. Je kunt bij het opnemen van de instructie foto's, video's en gesproken tekst gebruiken. Je kunt zelfs over de gemaakte foto's schrijven met verschillende kleuren pen. Deze manier van instructie geven is natuurlijk voor allerlei vakken te gebruiken.

Opdracht

De leerlingen krijgen de link van de opgenomen instructie doorgestuurd via email. De leerlingen hoeven de link alleen maar te openen en de instructie te bekijken. Dit kunnen ze zo vaak doen als ze willen. De volgende les, hoeft de instructie niet meer gegeven te worden. De docent hoeft alleen nog maar wat vragen te beantwoorden of extra uitleg te geven, wanneer dat nodig mocht zijn.

Leerdoel

Leerlingen nemen de instructie op eigen tempo tot zich.
Leerlingen kunnen volledig voorbereid aan de les beginnen.
Leerlingen worden individueel benaderd en zijn daardoor meer betrokken.
Leerlingen worden niet afgeleid door de groep.

Voorwaarden

  • Leerlingen hebben een computer of tablet

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Jeroen weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Jeroen

Wanneer je een toets teruggeeft aan je leerlingen, hoor je die in mijn ogen altijd na te bespreken. Dit kun je natuurlijk klassikaal doen, maar ook door gebruik te maken van 'Ed...