Image

Biologie

Lijst van Erik Bitter

Toon

Deze app geeft je inzicht in alle veel voorkomende vogelsoorten (243) in Nederland. Vogelgeluiden zijn ook te horen.

Prachtige app om de menselijke anatomie te bestuderen. Mannelijke en vrouwelijke anatomische modellen met 3400 anatomische figuren in 3D met informatie over locatie, vorm, funct...

Mooie 3D-modellen van orgaansystemen in het menselijk lichaam.

Bekijk het menselijk lichaam met schematische tekeningen van de anatomie (skelet, spieren, zenuwstelsel, bloedsomloop en de ademhaling) met nederlandse namen erbij.

1 reactie

App met demonstratie van proefjes voor in de biologie-, natuurkunde- en scheikundelessen. De proefjes zijn zelf na te doen met relatief weinig middelen.

Prachtige tool om metingen te doen. Meet geluid (decibel), gebruik een meetlat, hoek en graden met een waterpas, trillingen met een seismometer, etc.

Anatomie-app met verschillende onderdelen: spieren, botten, luchtwegen, spijsvertering, urinewegen, zenuwstelsel, voortplantingsorganen en het endocriene systeem.

Met deze app ontdek je zelf hoe het is om slechtziend te zijn. Vijf varianten van slechtziendheid bij volwassenen komen aan bod: retinitis pigmentosa, diabetische retinopathie, ...

1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

Via stappen van 10 zoom je steeds dieper op een menselijke hand in. Je duikt in de botten en ontdekt hoe gebroken botten weer helen. Tot op de celstructuur nauwkeurig.

0 reacties

Deze app biedt de mogelijkheid om het bewegen van de continenten gedurende de hele geologische geschiedenis te bekijken, voor elke plek op aarde. Het verschuiven van de continen...

0 reacties

Virtueel en stap voor stap (bijna levensecht) een rat ontleden en daarna alle ingewanden in 3D bekijken. App is wel in het Engels.

Met deze app leer je hoe het gedrag van dieren binnen de wetenschap wordt onderzocht (ethologie) en hoe je zelf een onderzoek naar het gedrag van bijvoorbeeld een huisdier kan o...

In groepjes een conceptmap maken van het hoofdstuk. 

Biologie. Een trailer maken van een natuurfilm over de schoolomgeving.

Biologie PO en 1VO Een fotocollage maken waarbij de verandering van een boom tijdens de seizoenen te zien is.

Werk omgekeerd. Gebruik niet het leerboek om de vragen in het werkboek te maken maar gebruik de vragen om de theorie in een zelfgemaakt boek te zetten.

Leer meer over de 2000 planten in Nederland. Herken ze en ontdek waar ze voorkomen.

0 reacties

Met deze app kan je de meest voorkomende Nederlandse dieren uit de directe leefomgeving van mensen determineren. Door middel van het beantwoorden van vragen kan je het dier op n...

Deze app bevat een bewegend, realistisch 3D-model van de longen waarmee de anatomie van de ademhaling wordt weergegeven.

Met deze app kun je de groeigrafieken van jongens en meisjes van 0 tot 20 jaar bijhouden. De lengte, het gewicht, hoofdomvang en de BMI kunnen in een groeigrafiek zichtbaar gema...

1 reactie

Deze app hoort bij een 10-delige serie van het Klokhuis over wetenschap en beschrijft verschillende proefjes die kan uitvoeren.

Biologieles. Ga in de schoolomgeving op onderzoek uit. Zoek met behulp van de app uit welke dieren je tegen komt.

Deze app leert kinderen wat ze moeten doen in geval van een ongeluk.

Onderzoek of pissebedden liever in het licht of in het donker zitten.

Ontdekken welke kruiden of bessen je in het wild gevonden hebt en of je ze kunt eten.

Met behulp van de app uitzoeken wat je moet doen in bepaalde situaties. Geschikt voor het VO lessen biologie en bewegingsonderwijs. Volgend jaar te gebruiken bij Workbooks4

0 reacties

Maak een voedselweb (voedselketen) met een aantal gegeven organismen. Introduceer een nieuw dier in het web en bekijk de gevolgen.

Deze app legt uit over de geschiedenis en het systeem van Braille en het alfabet in Braille.

Met deze app kan je tekst omzetten naar Braille en omgekeerd.

Deze app bevat een database met medische plaatjes en animaties van hoge kwaliteit.

Fotobewerkingsapp, specifiek gemaakt om lichaamsvormen aan te passen.