Medium

Grammar Quiz

Lesidee van Barbara van K. · Voortgezet onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Groep
Type
Klassikale instructie, Oefening
Lesidee van
Gemaakt op
04 jun 2014

De app LearnEnglish van de British Council is een handige app. Hij bevat heel veel oefeningen op verschillende niveaus (elementary, intermediate en advanced). Voor deze oefeningen moet je wel uitbreidingen kopen van 89 cent maar dat is echt de moeite waard.

Opdracht

1. Kies een onderwerp dat je wilt behandelen in de klas bijvoorbeeld de past simple. 2. Introduceer het onderwerp door middel van een filmpje van de British Council site: zie het voorbeeld van de past simple. http://learnenglishteens.britishcouncil.org/grammar-vocabulary/grammar-videos/past-simple-regular-verbs 3. Licht het onderwerp eventueel mondeling nog wat meer toe als je dat nodig vindt. (Of laat de leerlingen de oefeningen maken van de worksheets van de British Council site) 4. Vorm 2- of 4-tallen in de klas en zeg dat je nu een quiz gaat doen, het groepje met de meeste goede antwoorden wint een klein prijsje. 5. Start de oefening (van de app) op het gewenste niveau via het digiboard of via televisie (wij werken op school met Apple tv's). Laat de groepjes de antwoorden opschrijven. 6. Controleer de antwoorden en bepaal wie de winnaars zijn.

Leerdoel

In dit voorbeeld hebben de leerlingen geleerd wat de past simple is, hoe deze eruit ziet en hoe ze deze kunnen gebruiken. Maar het is mogelijk om elk grammaticaal onderwerp te behandelen

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • Digiboard of tv waarop de app klassikaal getoond kan worden.

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Barbara weten wat je van dit lesidee vindt.