Img 2021

Spelles & gymles

Lesidee van Ans Heemstra · Primair onderwijs · Meer details
Categorieën
Doelgroep
Groep
Type
Oefening
Lesidee van
Gemaakt op
04 feb 2013

Spelen en bewegen is natuurlijk heel goed voor kinderen! Heb je de App van Frederik Spin laten zien, dan is het erg leuk een spel of gymles in de fantasievorm te geven!

Opdracht

Hieronder een aantal suggesties voor de spel en gymles die je kunt gebruiken n.a.v. het verhaal.

Tikspel (spin tikt de vliegjes) We hebben de kinderen inmiddels al wat meer geleerd over spinnen. Een tikspel in de fantasie vorm kunnen we hier heel eenvoudig op aanpassen. De spin pakt/tikt de vliegjes.

Balanceren (de spin wil naar de overkant / balanceren over bank) De spin moet steeds balanceren over zijn spinnen draadje. We kunnen de kinderen dit na laten doen door ze bijvoorbeeld op handen en voeten over een bank te laten lopen.

Lopen als een spin/zebra/enz op ritme Kleine spinnetjes lopen natuurlijk heel anders dan grote zebra’s. Door verschillende ritmes te klappen of met behulp van een tamboerijn kunnen we de kinderen laten bewegen. Allerlei dieren zijn dan natuurlijk mogelijk.

Overloop spel (de spin vangt de vliegjes) zie tikspel maar dan als overloop spel

Vangspel (2 kinderen/handen vast/proberen kinderen te vangen Twee kinderen pakken elkaars handen vast. Ze vormen daarmee een web. Op deze manier proberen ze de “vliegjes” te vangen.

Groot materiaal Ook hier is de fantasie weer goed te gebruiken. Spinnen klimmen graag (gebruik het wandrek) en hangen graag aan een draadje (de touwen)

Hoeveel spinnen zitten er achter jouw Na een inspannende gymles, is het tijd voor een rustig spelletje. De grote spin krijgt een blinddoek voor. Een aantal kleine spinnetjes mogen heel stilletjes achter de grote spin gaan zitten. De grote spin moet raden hoeveel kleine spinnetjes er achter hem zijn gaan zitten.

Leerdoel

- bewegen
- balanceren
- ritme
- samen spelen
- fantasie ontwikkelen
- luisteren
- plezier
- winnen en verliezen

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Ans weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Ans

Ben je in klas bezig met het aanleren van spreekwoorden en gezegden? Maak dan eens gebruik van de app Annie & Bas. 

Tijdens het kringgesprek naar aanleiding van de App over Frederik kunnen verschillende elementen naar voren komen. Niet alleen kunnen we kinderen iets leren over het oversteken...