Medium

Astrid Bakker

Lijst van Astrid Bakker

Rekenen gr 4

Toon

Tijdens zelfstandig werken oefenen leerlingen de tafels op de iPad door snoepjes te vullen met het juiste antwoord op een keersom. Het snoepje wordt vervolgens gevoerd aan het m...

Verwerkingsapp bij het oefenen met optellen tot 40. 

Het zijn ongeveer drie lessen waarbij maken en bingo spelen wordt aangevuld met de jungle munten app. Kinderen maken eerst euromunten en bankbiljetten na van papier. Laat goede ...

De kinderen gaan 15 minuten mbv de app klok oefenen met stappen van 5 minuten. (Niveau 4 van de app) dit gaan ze van analoge tijd naar digitale tijd omzetten.

0 reacties

Oefen de tafels op verschillende niveau's: makkelijk is één tafel op volgorde, normaal is per tafel in willekeurige volgorde en moeilijk is alle tafels door elkaar.

0 reacties

Oefen de tafels tot en met 12 als een kruiswoordpuzzel.

Deze app kan gebruikt worden als inleiding op een rekenles over de getallenlijn, of als extra oefening voor kinderen die niet voldoende getalbegrip hebben. 

4 reacties

Iedere speler kan op eigen niveau aan rekenvaardigheden werken. Wie is er als eerste rekenkoning? Gratis versie alleen optellen, aftrekken en gemengd.

Train de tafels door elkaar. Met deze app doe je geen wedstrijd maar oefen je de tafels. Deze app is gemaakt door Puckipedia, toen hij 11 jaar was. Voordeel van deze versie is d...

Oefenen:Leer de tijd lezen en uitspreken zowel analoog als digitaal.

1 reactie

Met deze app is het mogelijk sommen te oefenen. Na het maken van 20 sommen worden deze nagekeken. Zijn er 19 sommen goed mag het kind een sticker uitzoeken met een leuk geluid.

Met de app 'Motion Math: Hungry Guppy' kunnen kinderen oefenen met het leren optellen, aftrekken en rekenen met negatieve getallen. Het is een spel voor kinderen van 4 jaar en o...

In deze app kunnen kinderen op hun eigen tempo erbij en eraf sommen maken. Als hulp zijn er knikkers en blokjes die ze kunnen gebruiken maar de getallen meteen invullen kan ook....

Op een leuke manier oefenen met sommen t/m 20. Voor de zwakke kinderen kan er met materialen gewerkt worden en voor de snelle kinderen is er een wedstrijd.

Veel kinderen vinden het leuk om te doen alsof ze boodschappen gaan kopen. Samen met de app Toca Boca Store, de boodschappenlijstjes en de winkelgids ga je boodschappen doen!

2 reacties

Met Splits kunnen kinderen in groep 3 van de basisschool het splitsen van getallen oefenen. Bij het rekenen is splitsen belangrijk om de erbij- en eraf-sommen te kunnen maken. ...

0 reacties

Met deze app kun je sommen maken tot 10 of tot 20 met het rekenrek. Ook zit er een functie in om vrij te oefenen.

App om optelsommen te oefenen voor groep 3.

Een app met sommen (optellen, aftrekken of alles door elkaar) voor groep 3 en 4. Het niveau is instelbaar voor sommen tot 20 of tot 100.

Gratis versie van de app Tel de dieren. Mooi vormgegeven app die leerlingen leert tellen met een liedje.

Met deze app maken kinderen kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Hoor en zie de cijfers en leer ze allemaal!

Leer met behulp van games de getallen en optellen. Speel ze zo snel mogelijk!

In een piratenthema zijn verschillende onderdelen van voorbereidend en beginnend rekenen te oefenen. Meer, minder, evenveel en eenvoudig optellen en aftrekken.

2 reacties

Maak met blokken je eigen afbeelding of maak een plaatje na met de gekleurde blokken.

0 reacties

Iets moeilijkere app om visueel te leren onderscheiden. In een matrix moeten leerlingen de vormen ordenen zodat de rijen en kolommen van de matrix kloppen.

1 reactie

App-versie van het houten bordspel van Educo. Leer zoeken en tellen op een speelse manier.

Leer tellen met je vingers, spelenderwijs de cijfers oefenen.

Meer dan 40 verschillende puzzels voor jonge kinderen. Onderverdeeld in 4 niveau's.

De kinderen leren aanwijzend tellen.

0 reacties

In de app Bobo Vormen en Kleuren draait het vooral om goed kijken. Deze app is daarom ook geschikt voor de allerkleinsten. Onderdelen: zoek de schaduw, dezelfde kleur, van klein...

0 reacties

Overzichtelijk vormgegeven app om kinderen (extra) te laten oefenen met het optellen en aftrekken door -erbij en eraf- bussommen.

Met deze app leert Juf Jannie de giraf Jop tellen tot en met twintig. Met geluiden en de stem van Juf Jannie.

3 reacties

Oefen met spelling in beeld de moeilijke spellingsregels van onze taal. Wel eens moeite met d of t of een tussen-n? Dan is deze app een uitkomst. Met in-app aankopen kun je alle...

1 reactie

Luister naar de woorden en spel ze correct.

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

0 reacties

Leer woorden herkennen met deze game. Maak woorden van de afbeeldingen die je ziet, de woorden worden steeds moeilijker.

Maak je eigen spellingtoets. Voeg de woordenlijsten in en spreek met je eigen stem de woorden in. Zo kun je jezelf overhoren!

Een game om woorden die dyslectische kinderen vaak verkeerd spellen extra te oefenen. Je kunt ook een eigen woordenlijst maken om mee te oefenen voor bijvoorbeeld een dictee. .

0 reacties

App waarin een woordpakket (door leerling of leraar) ingevoerd kan worden met spraak en/of tekst. De app onthoudt hoe er geoefend wordt en wat de scores daarvan waren.

Deze app leert kinderen letters en klanken te combineren tot woorden en zelf de woorden te maken op basis van de klank. Letterlegger HD deel 2 is het vervolg op deel 1 en bevat ...

App om de letters te automatiseren. Het is voor het leesproces belangrijk dat kinderen de letters snel herkennen. Letters worden ook uitgesproken.