Image

Duolingo poweroefeningen in de klas

Lesidee van Alisa Idzerda · Voortgezet onderwijs · Meer details
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Oefening
Lesidee van
Gemaakt op
26 jan 2016

Door leerlingen te met duolingo te koppelen aan een klas kan er huiswerk klaargezet worden en de voortgang kan worden bijgehouden. Ook kunnen er power oefeningen worden gestart die gemaakt zijn voor het gemiddelde niveau van de klas.

Opdracht

Maak een account aan op www.duolingo.com. Klik vervolgens op "duolingo voor scholen" en maak een klas aan. Selecteer de doeltaal en bedenk een naam voor de klas.  Kies hierbij voor een korte naam zodat leerlingen hem gemakkelijk over kunnen nemen. Klik vervolgens op "nodig leerlingen uit" .

Wanneer de leerlingen ook een profiel hebben aangemaakt (dit kan gemakkelijk via de app) en bij de klas zijn aangemeld kunnen ze aan de slag.  
Ze kunnen individueel aan de slag maar ook klassikaal. Een klassikale opdracht kan gestart worden door "klasactiviteiten" of "curriculum Engels" aan te klikken. 

Tip: Laat de leerlingen oordopjes meenemen zodat ze goed hun eigen luisterfragmenten kunnen beluisteren. 
Leerdoel

Leerlingen leren op hun eigen tempo Engels en werken spelenderwijs aan grammatica, schrijfvaardigheid en spreekvaardigheid.

Voorwaarden

  • Wifi
  • Oordopjes
  • Beamer voor de klassikale opdrachten

Stappenplan

  1. Maak zelf een account aan op www.duolingo.com.
  2. Klik op "duolingo voor scholen" en maak een klas aan. Selecteer de doeltaal en bedenk een naam voor de klas. Kies hierbij voor een korte naam zodat leerlingen hem gemakkelijk over kunnen nemen.
  3. Klik op "nodig leerlingen uit" .
  4. Wanneer de leerlingen ook een profiel hebben aangemaakt (dit kan gemakkelijk via de app) en bij de klas zijn aangemeld kunnen ze aan de slag.
  5. Oefen een klassikale opdracht door op klasactiviteiten te klikken
  6. Start de poweroefening

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Wees niet verlegen

Schrijf de eerste reactie en laat Alisa weten wat je van dit lesidee vindt.

Bekijk ook deze lesideeën van Alisa

Leerlingen krijgen uitleg over routebeschrijving geven in een vreemde taal, ik gebruik deze opdracht bij 1BL Stepping Stones hoofdstuk 6).

Deze app kan op verschillende manieren worden gebruikt. De characters in de app kunnen bedient worden terwijl de leerling voiceovers inspreekt. Er kunnen verschillende achtergro...