Img 20130719 wa0001

laagfunctionerende VSO leerlingen

Lijst van Marcia Stam

App om de blokletters en getallen te leren schrijven.

Educatieve films voor basis- en voortgezet onderwijs.

12 reacties

Met Kenny leren kinderen in een spelsituatie schrijfbewegingen, logische reeksen, associëren van categorieën en ruimtelijke oriëntatie. Helaas is deze app niet meer beschikbaar ...

Met deze app - gebaseerd op de Kikker-boeken van Max Velthuijs - kunnen de jongsten heerlijk spelen. Alle onderdelen van een verjaardag komen voorbij: de kamer versieren, de taa...

Met deze app voor kleuters leren de jongsten de letters. De letters worden aan plaatjes gekoppeld.

3 reacties

Gebarenwoordenboek met gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal (NGT), de taal van dove mensen in Nederland. Gebaren voor ruim 650 begrippen, inclusief filmpjes, tekeningen, picto...

Leer over groente, fruit, vlees en vis. Weeg je boodschappen en betaal ze.

Leer de leesletters met deze app: hoofdletters en kleine letters. Koppel ook de letters aan woorden die bij deze letters horen en leer ze allemaal!

Met deze app maken kinderen kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Hoor en zie de cijfers en leer ze allemaal!

0 reacties

De Time Timer app maakt het verstrijken van tijd zichtbaar. Terwijl de tijd verstrijkt, verdwijnt de rode schijf en wordt zichtbaar hoeveel tijd er nog over is.

0 reacties

Met deze officiële Zappelin-app kunnen kinderen verschillende Zappelin tv-programma's terugkijken, spelletjes spelen, verhalen lezen, voorgelezen worden en liedjes zingen.

0 reacties

De app is gevuld met de bekende Sclera picto’s en is ontworpen voor leerlingen met een verstandelijke beperking, autisme of een aanverwante stoornissen in de communicatie.

0 reacties

App om visueel ingestelde kinderen te helpen een gestructureerde dagplanning te maken.

1 reactie

Deze app is een soort spraakcomputer, hij helpt mensen die moeilijk kunnen spreken. Met picto's geven zij aan wat zij uit willen laten spreken.

0 reacties

Maak een dagplan met picto's en zet een alarm voor bepaalde activiteiten. Oorspronkelijk ontwikkeld voor autistische kinderen.

0 reacties

De app is gevuld met de bekende Sclera picto’s en is ontworpen voor leerlingen met een verstandelijke beperking, autisme of een aanverwante stoornissen in de communicatie. In d...

Deze app leert leerlingen binnen het speciaal onderwijs om te gaan met touch screen technologie.

0 reacties

App om op een speelse manier te leren koken.

0 reacties

Virtueel prikbord. Orden en deel je verzamelingen.

0 reacties

Zes verschillende spellen met vormen om vaardigheden en geduld te oefenen. Oefenen met bewegingen op de iPad zoals swipen, pinchen, tikken, draaien en slepen.

0 reacties

In de app Bobo Vormen en Kleuren draait het vooral om goed kijken. Deze app is daarom ook geschikt voor de allerkleinsten. Onderdelen: zoek de schaduw, dezelfde kleur, van klein...

1 reactie

In de app Bobo Letters maken kinderen kennis met letters en lettergrepen. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling, kun je deze app samen met je kind spelen. Onderdelen: woo...

1 reactie

Kinderen maken in deze app kennis met woorden en klanken. Afhankelijk van de leeftijd en ontwikkeling, kun je deze app samen met je kind spelen. Onderdelen: rijmen, zoek het jui...

0 reacties

In Bobo Getallen leren kinderen tellen en eenvoudige optelsommen maken: tellen met plaatjes, tellen met vingers, kies het juiste getal en maak de som.

0 reacties

In de app Bobo Zoeken het om zoeken, kijken en verbanden leggen: zoekplaat, wat hoort bij elkaar, wat hoort er niet bij en zoek dezelfde.

0 reacties

Veeg met je vingers en de plaatjes komen tevoorschijn. Voeg eigen plaatjes toe en speel het samen om de woordenschat te vergroten.

8 reacties

App om aantekeningen te maken en op te slaan in de cloud.

0 reacties

Dagplanner, oorspronkelijk gemaakt voor kinderen met het syndroom van Down en kinderen met autisme. Maar prima bruikbaar voor alle jonge kinderen.

App om woordenschat te oefenen met als thema de seizoenen.

Met deze app leert Juf Jannie de giraf Jop tellen tot en met twintig. Met geluiden en de stem van Juf Jannie.

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de kinderboerderij. Dit is de app voor de iPad, er is ook een iPhone-versie.

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de de zee.

Maak geluid (bijvoorbeeld met je stem) en teken tegelijkertijd op het scherm. Speel het geluid opnieuw door over de tekening te bewegen.

Speel in de 6 werelden en leer tellen, maak muziek, kleur, leer de dieren en herken patronen. Mooie vormgeving waarin kleuters zelfstandig kunnen spelen.

Leer tellen, vormen, maten met Dr. Panda en nog veel meer dieren. In deze app zitten 10 verschillende spellen.

Weekplanner waarmee voor meerdere gebruikers een planning met iconen gemaakt kan worden.

Maak je eigen fotoboek met teksten erbij. Gebruik een template of fotofilters om het mooi vorm te geven.

1 reactie

Leer klokkijken met deze app. Niet alleen oefenen, maar ook verhalen, filmpjes en leuke animaties. Met een analoge en digitale klok en tijden die uitgesproken worden. Ontvang je...

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

0 reacties

Met deze app kun je alle media op YouTube bekijken.

Maak je eigen interactieve prentenboek met deze app. Voeg eigen plaatjes/foto's in en neem je eigen stem op. Er zit ook een creation pack in met allemaal kant en klare plaatjes.

1 reactie

Eenvoudige flitskaarten-app waar je eigen woorden en plaatjes in kunt invoeren. Ook kunnen bestaande kaartensets van Quizlet ingevoerd worden.

0 reacties

Memory spel met de mogelijkheid om geluid op te nemen. Kan zeer goed gebruikt worden voor woordenschatontwikkeling. Samen spelen is mogelijk!

0 reacties

Teken je eigen wegen en laat je auto's er overheen rijden. Kun je letters of figuren maken?

0 reacties

Een communicatiebord dat eenvoudig aangevuld kan worden met eigen afbeeldingen. Goed geschikt voor autistische kinderen of kinderen met een communicatieve stoornis.

1 reactie

Getekend plaatjesboek met tientallen korte duidelijke opdrachten. Bruikbaar voor jonge kinderen (niveau E2) voor de taal- en spraakontwikkeling, kleur- en vormwaarneming en prob...

0 reacties

App gemaakt voor baby's en peuters, ook zeer geschikt voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Door op een knop te drukken komt een plaatje tevoorschijn en is een geluid te ho...

0 reacties

Snooze app met muziek en rustgevende kleuren

0 reacties

App die helpt om leerlingen beurten te geven en dat niet meer aan het toeval of een hardroepende leerling over te laten.

Maak een keuzebord met gesproken onderdelen. Goed geschikt voor leerlingen met communicatie-stoornissen.

0 reacties

Teken lijnen op het scherm en maak op deze manier muziek door het balletje te laten weerkaatsen.

Deze app zet tekst om naar spraak. Er kan gekozen worden uit verschillende stemmen. De voorgelezen tekst kan opgeslagen als audiobestand.

0 reacties

Door het scherm aan te raken ontstaan er strepen op het scherm. Er kunnen wisselende 'kwasten' gerbuikt worden om een afbeelding mee te maken in wisselende kleuren.

0 reacties

Met deze app kan je de vlakken van dobbelstenen zelf invullen (tekst, kleur en plaatjes) en tot zes stuks opgooien.

Leren klokkijken, analoog en digitaal. Instellingen mogelijk en verschillende oefenmogelijkheden.

0 reacties

Prachtig prentenboek met allemaal spelletjes waarin met animaties het verhaal tot leven komt. Kun jij het kleine uiltje terugvinden?

0 reacties

Maak lessen met instructie voor anderen en leg alles stap voor stap uit.

0 reacties

Met Snapguide maak je stap voor stap handleidingen met tekst, foto's en video's.