Img 0026 %2880 x 126%29

Engels in het PO

Lijst van Inge Hammen

Dit is een lijst met educatieve apps voor het vak Engels in het Primair Onderwijs. Groep 1-8

Toon

Engelstalige app met cijfers, vormen, letters en kleuren die onder begeleiding ook voor Nederlandstalige kinderen goed geschikt is.

Luister naar de dierengeluiden en geluiden van gereedschap. De app is in het Engels. Zo kan ook gewerkt worden aan de Engelse woordenschat.

Het verhaal van 'Old MacDonald' in een interactief prentenboek. Leer spelenderwijs de woordjes. Onder begeleiding van een ouder/leerkracht ook voor jongere kinderen bruikbaar.

Digitaal prentenboek met het sprookje van doornroosje. Omdat het boek in het Engels is moet het voorgelezen worden in het Nederlands of kan de engelse taal geoefend worden.

Maak oefenbladen bij woorden om deze te leren, bij de tekst moeten de kinderen dan het correcte plaatje aanwijzen.

Leer met Lumi de ogen kennen van de verschillende dieren. App is in het engels dus met begeleiding ook in de onderbouw te gebruiken.

0 reacties

Met deze app kunnen leerlingen aan woordenschat werken. Er kunnen eigen lijsten met woorden, afbeeldingen en zelfs geluid worden gemaakt om te oefenen. Er staan al veel woorden ...

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

0 reacties

Ontdek woorden in een letterveld. Doe het zo snel mogelijk en speel samen met anderen.

Praatplaten en een interactief verhaal (in het Engels) rondom auto's en vrachtwagens. Geschikt om Engels te leren maar ook in de lagere groepen onder begeleiding te gebruiken.

1 reactie

Mooie mindmap-app van de bedenker van het mindmappen: Buzan. Veel grafische mogelijkheden. In-app aankopen om van online dienst gebruik te maken.

De leerlingen praten met leerlingen van een school uit Engeland over dagelijkse dingen.  Ze stellen zichzelf voor en oefenen in een echte situatie hun Engelse spreekvaardigheid.