Medium

Groep 3 en 4

Lijst van Juf Janny L

Toon

De eerste stappen om samen een presentatie in Prezi maken.

Een filmpje maken waarmee leerlingen hun klasgenoten overtuigen om een boek wel of juist niet te lezen.

1 reactie

Prachtige app om filmpjes mee te maken. Mogelijkheid om projecten met eigen beeld/geluid te maken en de optie om een filmtrailer te produceren volgens vaste thema's.

App om de blokletters en getallen te leren schrijven.

3 reacties

Oefen met spelling in beeld de moeilijke spellingsregels van onze taal. Wel eens moeite met d of t of een tussen-n? Dan is deze app een uitkomst. Met in-app aankopen kun je alle...

Werken met verschillende spelers in één app aan taalvaardigheden: woordenschat, werkwoordspelling, zinnen, woordvorming.

0 reacties

App om de topografie van Nederland te oefenen. Vlieg met je vliegtuig over de provincies en leer de namen van de provincies, hoofdsteden en grote plaatsen.

App om te leren klokkijken, de klokt spreekt de tijden in het Nederlands (of Engels, Duits of zelfs chinees) uit. Met uren, kwartieren en de tijd per 5 minuten.

1 reactie

Eenvoudige mindmap-app waarin ook beelden verwerkt kunnen worden en je in een blokje kunt tekenen. In deze variant kan op vele manieren gedeeld worden en kan ook online gewerkt...

1 reactie

In deze App kan je kiezen wat je wilt vouwen. Je krijgt dan een filmpje te zien, waarin rustig wordt voorgedaan hoe jezelf dit kan vouwen. Loopt op in niveau.

De kinderen oefenen tafels t/m 10. (en met in-app uitbreiding tot 20). Het speleffect zorgt ervoor dat de leerlingen snel antwoord geven. Mogelijkheid om een aantal kinderen hun...

Letterlegger voor de beginnende lezers om woorden te maken. Gebaseerd op leesmethode Veilig leren lezen.

App om de schrijfletters en cijfers te leren schrijven (verbonden schrift), inclusief hoofdletters.

0 reacties

Speel galgje met elkaar of tegen de computer. Kies voor korte, middellange of lange woorden en maak het je zo moeilijk mogelijk. Zorg dat de robot niet uit elkaar valt!

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de de zee.

1 reactie

Leer klokkijken met deze app. Niet alleen oefenen, maar ook verhalen, filmpjes en leuke animaties. Met een analoge en digitale klok en tijden die uitgesproken worden. Ontvang je...

Met deze app maken kinderen kennis met de cijfers 1 tot en met 10. Hoor en zie de cijfers en leer ze allemaal!

Woordjes worden gehakt en geplakt terwijl een hand de beweging laat zien. De klanken en woorden worden tevens uitgesproken.

Letterplankje om woorden neer te leggen. Je kan zelf instellen of de letters fonetisch worden uitgesproken en of woorden bij het neerleggen worden uitgesproken. Stem is in hoogt...

0 reacties

In deze app bouw je zelf constructies en test je hoe stevig ze zijn.

1 reactie

Game om de planeten te ontdekken. Leer over de eigenschappen van planeten en de afstanden tot de aarde.

0 reacties

Prachtig prentenboek met allemaal spelletjes waarin met animaties het verhaal tot leven komt. Kun jij het kleine uiltje terugvinden?

0 reacties

Hele getallen optellen, aftrekken, vermenig- vuldigen, delen en tafels oefenen. Ook door elkaar mogelijk. Het spel wordt aangepast aan je niveau, na iedere serie opgaven. Na ied...

2 reacties

Met deze app kun je allerlei reken- en taalspellen doen.

Montessori-app voor rekenen. Cijfers/getallen 1 t/m 10: getalrij opzeggen, cijfers schrijven, grootte van getallen op volgorde leggen, getallen aanwijzen, getallen op getallen...

Frederik Spin maakt prachtige spinnenwebben in het huis van de mevrouw. Maar zij zet Frederik Spin buiten op de stoep. Aan de overkant is een kinderboerderij, maar hoe komt hij ...

De app is nog in ontwikkeling maar bevat al veel onderdelen: alfabet, woordenschat, dictee, optellen, minsommen, tafels en klokkijken.

Leuke game die hoort bij de spellingmethode Taal Actief van Malmberg. De app is mooi vormgegeven en de leerlingen kunnen spelenderwijs met spelling aan de slag.

App om te leren rekenen met sommen op te leren optellen van 1 t/m 10. Veel didactische interactiviteit.

Ontdek de dieren op aarde en luister naar alle dierengeluiden.

App om woordenschat te oefenen met als thema de seizoenen.

Maak je eigen boek en teken over foto's heen. Als ze klaar zijn dan kun je ze e-mailen of toevoegen aan iBooks.

0 reacties

Leer woorden herkennen met deze game. Maak woorden van de afbeeldingen die je ziet, de woorden worden steeds moeilijker.

0 reacties

Dit is een video-bewerkings-app. Neem je eigen video op en bewerk het tot een mooi filmpje. Ook het toevoegen van tekst en regelen van volume is mogelijk.

Oefen de tafels. Gemaakt door de makers van de methode Wizwijs van Zwijsen.

Met deze app leer je woorden en zinnen lezen en woorden spellen. Het is een mooi vervolg op de app waarmee je letters leert van Juf Jannie.

1 reactie

App om de ruimtelijke oriëntatie te oefenen. Kinderen moeten steeds de weg van het dier naar het eten maken. Er komen steeds meer dieren bij. Het niveau is instelbaar.

Interactief verhaal met allemaal wilde dieren. Kinderen kunnen veel aanraken in het verhaal.

Leer de leesletters met deze app: hoofdletters en kleine letters. Koppel ook de letters aan woorden die bij deze letters horen en leer ze allemaal!

App om woordenschat te oefenen rondom het thema de kinderboerderij. Dit is de app voor de iPad, er is ook een iPhone-versie.

De kinderen maken een animatiefilm van de verteltafel. Ze gebruiken daarbij de materialen uit de vertelkoffer en het prentenboek wat op dat moment centraal staat in de groep.Om ...

0 reacties

Je kunt oefenen met het op de juiste manier schrijven van woorden. De leerling typt zelf de woorden en spreekt zelf de woorden in. Dan kan er geoefend worden. Vooral goed te geb...

0 reacties

Overzichtelijk vormgegeven app om kinderen (extra) te laten oefenen met het optellen en aftrekken door -erbij en eraf- bussommen.

0 reacties

Met Garageband kun je muziek maken en opnemen. Alle instrumenten (gitaar, bas, toetsen, drums, snaarinstrumenten) speel je eenvoudig zelf in.

Educatieve films voor basis- en voortgezet onderwijs.

Antwoorden over allemaal vragen over het menselijk lichaam.

0 reacties

Met deze app kun je sommen maken tot 10 of tot 20 met het rekenrek. Ook zit er een functie in om vrij te oefenen.

0 reacties

App om stopmotion-filmpjes te maken. Zeer veel instellingen en exportmogelijkheden!

Maak je eigen interactieve prentenboek met deze app. Voeg eigen plaatjes/foto's in en neem je eigen stem op. Er zit ook een creation pack in met allemaal kant en klare plaatjes.

0 reacties

QR scanner om de codes te kunnen scannen en lezen.

Bekijk het menselijk lichaam met schematische tekeningen van de anatomie (skelet, spieren, zenuwstelsel, bloedsomloop en de ademhaling) met nederlandse namen erbij.