Img 6394

Natuurkunde iedere dag

Lesidee van vivian van der Wal · Voortgezet onderwijs · Meer details
Doelgroep
Individueel, Groep
Type
Creatie
Lesidee van
Gemaakt op
12 aug 2013

Natuurkunde komt overal in onze omgeving voor. Doen van deze opdracht is om leerlingen op een laag niveau kennis te laten maken met natuurkundige momenten in hun eigen omgeving.

Opdracht

Leerlingen gaat individueel op zoek naar 10 natuurkunde momenten in hun eigen omgeving. Van dit moment maken ze een foto of een filmpje. 
Vervolgens tweeten ze dit moment met een voorafgesproken #. Na 10 weken wordt er met storify een logboek gemaakt van de natuurkunde momenenten. Op deze manier leggen we een logboek aan van diverse natuurkunde momenten.

Leerdoel

Leerdoel is bewustwording van het feit dat natuurkunde om ons heen gebeurd. Daarnaast is het doel om leerlingen gemotiveerder aan het vak te laten werken, doordat ze meemaken dat natuurkunde niet alleen op school voorkomt, maar ook in hun dagelijkse leefwereld. Door gebruik te maken van moderne communicatie middelen, komt de wereld van de leerling dichter bij de wereld van school :)

Voorwaarden

  • Kennis van de app en bediening ervan
  • goed kijken naar wat er in de omgeving gebeurd

Stappenplan

  1. Zorg dat aan alle voorwaarden voldaan is
  2. Bespreek de opdracht met de leerlingen of geef hen een opdrachtbeschrijving

Reageer op dit lesidee

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Ans Boots Leuk! Ik ga hem gebruiken!

meer dan 9 jaar geleden

Bekijk ook deze lesideeën van vivian

Nakijken oefeningen waarbij de leerlingen eerst de vragen gemaakt hebben en in de les de goede antwoorden krijgen via QR codes.

Leerlingen geluidsterktes laten meten in hun eigen omgeving.