512x512bb

Explain Everything

App · Meerdere sectoren · Meer details

Digibord-app waarmee je instructies kunt maken en opnemen. Veel import en export-mogelijkheden.

Soort
Creatie, Instructie
Taal
Engels
Eindgebruiker
Leerkracht / Docent, Leerling / Student
Gemaakt door
Explain Everything sp. z o.o.

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Joris Jeurlink Wil je aan de slag met deze tool in je les? Gebruik de kickstarter Explain everything. Deze kickstarter helpt docenten die graag hun didactiek willen verrijken met digitale instrumenten, maar die het niet altijd makkelijk vinden om daarmee aan de slag te gaan: http://leerling2020.nl/resultaten/wp-content/uploads/2016/04/leerling2020-Explain-Everything-flyer-final-1.pdf

11 maanden geleden

Marieke van Osch Hoi Joke, idd precies zoals Martijn beschrijft. Ik zou ervoor kiezen om de foto's al klaar te zetten op verschillende dia's en dan per dia het woord in te spreken. Onderaan zit een exportknop in Explain Everything en dan kun je er een filmpje van maken. Dat filmpje kun je weer op bijvoorbeeld YouTube zetten en dan kan iedereen het afspelen die de link heeft.

meer dan 2 jaar geleden

Martijn van der Hoff Hoi Joke Je kan met Explain Everthing op een dia een of meerdere foto's zetten. Zo kan je serie dia's voorbereiden. Vervolgens druk je om de rode opneem knap en kan je inspreken bij de foto's en tijdens de opname naar de volgende dia gaan. Je kan ook de foto's tijdens de opname toevoegen. Je zou ook een stopmotion filmpje met een andere app kunnen maken en deze inspreken.

meer dan 2 jaar geleden

(Verwijderd account) Dankjewel ik ga aan de slag Joke

meer dan 2 jaar geleden

(Verwijderd account) Marieke, je hebt me in Almere op de O4NTstudiedag laten zien hoe je een foto voorziet van gesproken woord. Ik weet niet meer hoe dat ging en of je het kon versturen per mail. En, of je meerdere foto's in 1 bestand tegelijk kan versturen. Kan je me uit de brand helpen?

meer dan 2 jaar geleden

Joeri Versluis De app Stick Around (http://eduapp.nl/apps/stick-around) is van dezelfde maker. Deze app kan Explain Everything bestanden importeren, zodat je er een labeling-puzzel van kan maken. Erg interessant, omdat je hierdoor leerlingen kan laten oefenen met hetgeen je binnen EE hebt uitgelegd. Exporteren naar EE is ook mogelijk.

meer dan 3 jaar geleden

Michael Dekker Is er bij deze app ook de mogelijkheid om de uitleg op te nemen en te plaatsen op facebook?

meer dan 3 jaar geleden

Marieke van Osch Ja hoor, je kunt een filmpje exporteren naar je camerarol en vanuit daar het publiceren op Facebook. Maar misschien is het handiger om het te exporteren direct naar een YouTubefilmpje en dan die link te posten op Facebook.

meer dan 3 jaar geleden

(Verwijderd account) ja misschien

2 maanden geleden

(Verwijderd account) wowowowo

2 maanden geleden

Marieke van Osch Hoi Naomi, wil je misschien je reacties samen met je vader of moeder plaatsen? We willen graag reacties waarbij je elkaar ook echt helpt om de app te gebruiken in de klas. En dan is het heel fijn als je je mening wilt geven, maar kun je misschien samen met je ouders of juf/meester wat langere antwoorden typen waardoor we ook echt begrijpen wat je bedoelt. Groet, Marieke

2 maanden geleden

Jouri Horsthuis met een lading youtube filmpjes en jullie reactie ook gekozen voor deze digibord/screencast-app boven educreations. eerste tests gedaan, en het lijkt veelbelovend.

4 jaar geleden

Marieke van Osch Ja het is een betaalde app, maar zijn geld meer dan waard!! Mocht je nog vragen hebben dan weet je me te vinden.

4 jaar geleden

Marc van Maastricht Het mooie van deze app, ten opzichte van anderen als ShowMe, Educreations of Doodlecast Pro, is het enorme aantal mogelijkheden. Zo kun je niet alleen objecten vergroten of verkleinen, maar ook je hele 'bordtekening', met alle afbeeldingen erbij, in- of uitzoomen. En wat heel bijzonder is, is het feit dat één van de objecten die je erin kunt laden een compleet, werkend browservenster is. Zo kun je over een website heen tekenen en vervolgens zelfs uitzoomen en meerdere browservensters tegelijk weergeven.

meer dan 4 jaar geleden

Florina Blokland Sinds de update gisteren (17-2) naar versie 2.0 kun je nu ook video erin opnemen en annoteren! Dat maakt deze app wéér en nog een stuk beter!

meer dan 4 jaar geleden

Marc van Maastricht Ja! En de interface is ook stukken verbeterd!

meer dan 4 jaar geleden

Henriette De Wandeler Dat heb ik geprobeerd maar is nog niet gelukt (voor de zomervakntie...) Tips?

bijna 4 jaar geleden

Jan-Jaap Klomp Prima presentatie middel In combinatie met AppleTV. kan je live op je bord tekenen. Qua grafische mogelijkheden niet zo mooi als de App Paper (staat nog niet in EduApp)

meer dan 4 jaar geleden

Bekijk ook deze apps

36 reacties

Met Kahoot kun je online een toets of quiz maken en deze door de leerlingen laten invullen. Het student-response systeem werkt op elk apparaat. Het stelt je in staat om een seri...

0 reacties

Socrative is een gratis tool waarmee je toetsen kunt afnemen. De leerlingen geven antwoorden via hun eigen device. De app verzamelt de antwoorden online en stuurt een rapport na...