Open uri20130110 2 1jbdn55

Ever en de roos - De prijs van een mensenleven

App · Meerdere sectoren · Meer details

Stripverhaal over de Middeleeuwen waar in het onderwijs een goed lesidee aan verbonden kan worden.

Soort
Inhoud
Taal
Nederlands, Engels
Eindgebruiker
Leerling / Student
Gemaakt door
StripDatabank

Wil je reageren? Log in of meld je aan.

Ross Cappaert Hé mr. Klaassen! Je hoeft je leerlingen heus niet op Wikipedia te laten zoeken of het wel historisch correct is, wat ik in m'n strip geschreven heb, hoor. Mijn huiswerk is doorgaans veel grondiger gedaan dan dat van de heren van Wikipedia! Overigens heet mijn stripverhaal niet "Ever en de roos, de prijs van een mensenleven", maar "De ever en de roos - de prijs van een leven". Ever is geen personage, het is een beest, snap je. Er komt binnenkort een vervolgalbum uit, maar die komt misschien niet op iPad. Je mag hem echter wél bestellen en er les mee geven, als je wil. Het is wel gegelijk m'n bedoeling met deze serie om jongelui een beter beeld van de middeleeuwen te geven, dan doorgaans bestaat. Ik voel me gevleid dat je mijn strip gebruikt voor je geschiedenisles. Ik wil daar graag voor dienen. Geschiedenis is mijn passie, en is een uiterst belangrijk leervak (volgens mij belangrijker dan wiskunde!)... Dus, stamp het je leerlingen maar moedig in hun koppies! Groeten uit Ieper, Ross

bijna 10 jaar geleden

Bekijk ook deze apps

0 reacties

Neem een kijkje in een middeleeuwse stad. Prachtige graphics! Alleen door de gracht lopen en een kijkje nemen in de kerk.

3 reacties

App over de tijd van monniken en ridders. Leer over het hofstelsel, het leenstelsel, de verspreiding van het christendom en het ontstaan van de islam.