Open uri20130304 29229 1krbpte

EarthViewer

App · Meerdere sectoren · Meer details

Deze app biedt de mogelijkheid om het bewegen van de continenten gedurende de hele geologische geschiedenis te bekijken, voor elke plek op aarde. Het verschuiven van de continenten in de geologische tijd is stap voor stap zichtbaar voor elke gewenste plek op aarde. Reis meer dan 4,5 miljard jaar terug in de tijd en koppel de platentektoniek aan klimaat en CO2-gegevens. Leerlingen kunnen de platentektoniek in de hele geologische geschiedenis bestuderen voor elke plek op aarde, hiermee kunnen ze bijvoorbeeld de ligging van oude en jonge gebergten verklaren.

Soort
Inhoud
Taal
Engels
Eindgebruiker
Leerling / Student
Gemaakt door
Howard Hughes Medical Institute

Met behulp van EarthViewer duiken de leerlingen in de geologische geschiedenis van een gebergte en verklaren het ontstaan van het gebergte. Zo kunnen ze een groot deel van hun k...

Een opdracht waarbij de leerlingen allerlei vragen beantwoorden over de evolutie van het leven op aarde.De app Eartviewer hebben ze hierbij nodig.

Aan de hand van een aantal apps moeten de leerlingen de opbouw van de aarde, verschuiving van de aardplaten en de gevolgen daarvan leren kennen.

Leerlingen onderzoeken het schuiven van continenten en het ontstaan van gebergten. Deze opdracht hoort bij Humboldt, leerjaar 2, paragrafen 2.1 en 2.2.